Fotbollsresor Champions League

Matcher säsongen 2018 | 2019
23 okt
Manchester United vs Juventus
Old Trafford
Champions League
fr 1 800 kr
Läs mer
27 nov
Bayern München vs Benfica
Allianz Arena
Champions League
fr 1 795 kr
Läs mer
27 nov
Lyon vs Manchester City
Parc Olympique Lyonnais
Champions League
fr 2 068 kr
Läs mer
27 nov
Roma vs Real Madrid
Stadio Olimpico
Champions League
fr 660 kr
Läs mer
27 nov
Juventus vs Valencia
Juventus stadium
Champions League
fr 1 875 kr
Läs mer
27 nov
Manchester United vs Young Boys
Old Trafford
Champions League
fr 695 kr
Läs mer
27 nov
Hoffenheim vs Shakhtar Donetsk
Rhein-Neckar-Arena
Champions League
fr 1 445 kr
Läs mer
28 nov
Napoli vs Crvena Zvezda
Stadio San Paolo
Champions League
fr 1 590 kr
Läs mer
28 nov
Borussia Dortmund vs Club Brugge
Signal Iduna Park
Champions League
fr 700 kr
Läs mer
28 nov
Tottenham vs Inter
Tottenham Hotspur Stadium
Champions League
fr 850 kr
Läs mer
28 nov
Paris Saint Germain vs Liverpool
NSC Olimpiyskiy Stadium
Champions League
fr 3 990 kr
Läs mer
28 nov
Atletico Madrid vs Monaco
Wanda Metropolitano
Champions League
fr 786 kr
Läs mer
28 nov
Porto vs Schalke 04
Estádio do Dragão
Champions League
fr 975 kr
Läs mer
11 dec
Liverpool vs Napoli
Anfield
Champions League
fr 2 410 kr
Läs mer
11 dec
Barcelona vs Tottenham
Camp Nou
Champions League
fr 1 595 kr
Läs mer
11 dec
Galatasaray vs Porto
Türk Telekom Stadium
Champions League
fr 2 695 kr
Läs mer
11 dec
Inter vs PSV Eindhoven
San Siro
Champions League
fr 692 kr
Läs mer
11 dec
Schalke 04 vs Lokomotiv Moskva
Veltins-Arena
Champions League
fr 1 725 kr
Läs mer
12 dec
Real Madrid vs CSKA Moskva
Santiago Bernabéu
Champions League
fr 936 kr
Läs mer
12 dec
Ajax vs Bayern München
Amsterdam ArenA
Champions League
fr 3 490 kr
Läs mer
12 dec
Benfica vs AEK Athens
Estádio da Luz
Champions League
fr 745 kr
Läs mer
12 dec
Manchester City vs Hoffenheim
Etihad Stadium
Champions League
fr 595 kr
Läs mer
12 dec
Valencia vs Manchester United
Estadi Ciutat de València
Champions League
fr 2 295 kr
Läs mer
1 juni
Champions League vs Final
Champions League
fr 22 490 kr
Läs mer

Fakta om Champions League

Champions League är en årlig fotbollstävling exklusiv för toppklubbarna i de större Europa-ligorna. Den kontrolleras av Europeiska fotbollsförbundet (UEFA) och endast klubbar som är i toppen av deras respektive fotbollsliga kvalificerar för att delta. Mästerskapet är mycket prestigefyllt och tävlas friskt om av Europas ledande lag. De större fotbollsnationerna bidrar med båda deras respektive ligamästare och i vissa fall en eller flera tvåor. Så populär är UEFA Champions Leage-finalen att den 2013 lockade en häpnadsväckande världsomspännande TV-publik på 360 miljoner.

Innan 1992 var Champions League känt som European Champion Clubs’ Cup som ofta helt enkelt förkortades till Europacupen som har pågått kontinuerligt sedan 1955. Innan omstruktureringen 1992 var Europacupen en tydlig knockout-tävling som endast var öppen för mästarna från varje europeiskt land. Men, efter 1992 introducerades en dramatisk ny struktur där gruppspel infördes vilket visade sig vara mycket populärt bland fansen.

Från och med säsongen 2015-16 kommer de svagare europeiska lagen fortfarande bara kunna delta i mästerskapen med sitt vinnande lag medan de starkaste europeiska fotbollsnationerna kan delta med upp till fem lag. Lag som misslyckas att kvalificera för UEFA Champions League är berättigade att delta i Europa-mästerskapen via UEFA Europa League som visserligen inte är lika prestigefyllt som Champions League men fortfarande mycket uppskattad av mittbords-lag.

UEFA Champions League startar i juli med en rad olika knockout-event där priset är deltagande i huvudmästerskapen för vinnarna. De resterande 10 lagen samlas med de andra 22 lagen som kvalificerade direkt och de 32 lagen delas sedan upp i 8 grupper med 4 lag i vardera grupp. Lagen spelar mot varandra två gånger där topp två går vidare till knockout-delen och det tredje laget deltar i UEFA Europa-mästerskapet. Finalen spelas i slutet av maj och vinnaren av UEFA Champions League kvalificerar för både UEFA Super Cup och för FIFA Club World Cup.

Turneringen har en rik historia och de regelbundna spanska mästarna Real Madrid har varit den mest framgångsrika klubben i tävlingens historia, med tio vinster i det prestigefyllda mästerskapet. Faktiskt så har spanska lag vunnit den eftertraktade titeln som Europamästare 15 gånger medan England och Italien delar andraplatsen med 12 titlar vardera.

Historia

Den första korsade europeiska fotbollsturneringen var en simpel utmanings-cup mellan lag från det österrikisk-ungerska imperiet. Under trettiotalet hade dock avslutningen kommit att involvera de centraleuropeiska länderna i en traditionell knockout-tävling och var känd som Coupe des Nations eller Cup of Nations. Efter kriget arbetade dock de latineuropeiska fotbollsnationerna tillsammans för att forma Latinocupen och det var efter den turneringens framgångar som Gabriel Hanot, redaktör för L’Équipe, lyckades övertala UEFA att i praktiken omsätta en sådan turnering och 1955 föddes European Champion Clubs’ Cup.

Det var under säsongen 1955-56 som den första Europacupen tog plats och 16 lag deltog, vilka inkluderade europeiska tungviktare som Milan, Anderlecht, Stade de Reims, Hibernian, PSV Eindhoven och Real Madrid. Den allra första matchen av Europacupen var mellan Sporting CP och Partizan och avslutades med det spännande resultatet 3-3. Den här historiska Europacup-finalen tog plats på Parc des Princes mellan Stade de Reims och Real Madrid. Det var den spanska klubben som kom bakifrån för att vinna spelet med 4-3 med mål från Alfredo Di Stéfano och Marquitos och två välgjorda mål från målkungen Héctor Rial.

Det finns 32 resebyråer, som arrangerar fotbollsresor med Champions League

Det har mer eller mindre blivit ett folknöje med fotbollsresor till UEFA Champions League. En av de många fördelarna med just Champions League är att biljetter till detta evenemang inte kostar lika mycket i jämförelse med andra biljetter till ligamatcher och liknande. Champions League anses av de flesta initierade bedömare vara världens absolut mest prestigefyllda mästerskap för fotbollsklubbar. Med en biljett i handen får du därmed möjlighet att se just ditt favoritlag kämpa om äran att slutligen få lyfta bucklan och stå där inför hundratusentals jublande åskådare som vinnare.

Det är inte vilka lag som helst som spelar i Champions League. Nej, långt därifrån. Det är bara den yppersta eliten som får spela i detta mästerskapens Mästerskap. Här har du chansen att få se topplag som FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Inter, Liverpool, Milan, Arsenal och Chelsea sparka boll. Det handlar alltså om lag med spelare i det absoluta toppskiktet. Bättre fotboll än den som spelas i Champions League finns inte på kartan.

Eftersom intresset för fotbollsresor till matcherna i Champions League hela tiden ökar så ökar även trycket på biljettförsäljningen. Många researrangörer erbjuder paketresor med allt inkluderat, men du kan även välja att själv skräddarsy din egen fotbollsresa helt efter eget intresse.