Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Barcelona

Jämför fotbollsresor med FC Barcelona

Går din fotbollsresa till Barcelona och Camp Nou kan du räkna med fotboll av allra högsta klass. Med spelare som Pedri, Gavi och Ousmane Dembélé på planen ska det mycket till om det inte ska bli mål. Se laget under säsongen 2021/2022 när de gör upp om både La Liga, Champions League och andra titlar. Samtliga fotbollsresor med FC Barcelona listas på denna sajt och du kan lätt jämföra de olika alternativ som finns.

Hur går man till väga för att köpa en fotbollsresa med FC Barcelona?

Det du fundera över först är om du vill köpa endast matchbiljett till en av Barcelonas hemmamatcher eller om du hellre vill köpa ett helt paket där allt ingår, d.v.s. matchbiljett, boende och flyg. Det finns väldigt många aktörer som är specialiserade på just FC Barcelona biljetter och resor så utbudet är stort. Jämför inte bara priser utan också platser på arenan mellan de olika bolagen och vilka garantier som finns.

FC Barcelona museum och Stadium tour

Kolla in prisskåp, omklädningsrum, spelartunnel och den fina gräsmattan och försök fantisera hur det är när närmare 100 000 jublande åskådare har fyllt arenan. Besök museet och ta del av klubbens framgångsrika historia där många av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna spelat genom åren, inte mindre än 10 spelare som har spelat för Barcelona har tagit hem den prestigefyllda Ballon d’Or-priset.

FC Barcelona biljetter eller en fotbollsresa?

Den mäktiga arena som laget spelar på är den största i Europa och har en magisk atmosfär, inte minst när man möter den allra största rivalen Real Madrid i den match som kallas El Clásico. För att köpa biljetter eller paketresa till FC Barcelonas hemmamatcher kan man kolla på klubbens officiella hemsida om det finns någon försäljning där, enklast är dock att köpa av en partner till klubben, välj match nedan för att se vilka resebyråer som finns att välja mellan.

Matcher säsongen 2023 | 2024

Om fotbollsresor med Barcelona

Barcelonas slogan är Més que un club, vilket betyder ”Mer än en klubb”. Idén är att Barcelona både ska vara en familjeklubb och att klubben ska försvara Kataloniens färger gentemot resten av Spanien. FC Barcelona ägs faktiskt av supportrarna själva.

Det går att köpa biljetter till FC Barcelonas hemmamatcher både på arenan, på nätet och på telefon. Avgjort enklast är att boka en paketresa med FC Barcelona där hotell och matchbiljett, eller hotell, matchbiljett och flyg ingår. För hemmamatcherna på Camp Nou finns åtta olika prisnivåer. Vill du se Barcelona spela mot ett sämre lag kan du få tag på mycket billiga biljetter. För matcher i Champions League eller matcher mot Real Madrid (el Clásico) ökar biljettpriserna.

Barcelona räknades för några år sedan som världens bästa klubblag då det kryllade av stjärnspelare i laget. Nu är man under ett generationsskifte och har därtill haft ekonomiska svårigheter. En stor del av spelarna i A-uppställningen har även varit med och spelat hem både EM 2008, VM 2010 och EM 2012 för Spanien. Den största stjärnan som varit i klubben är dock argentinaren Leo Messi. Messi, som redan har blivit utsedd till världens bästa spelare flera gånger, har slagit målrekord på löpande band för Barcelona. Andra tongivande spelare genom tiderna är Andres Iniesta och Xavi Hernandez.

Annat att göra i Barcelona

Det är inte konstigt att Barcelona har seglat upp som en favorit bland många som vill spendera en week-end i en europeisk storstad. Barcelona har allt en turist kan önska sig. Här finns ett otal nöjesställen, fantastiska restauranger, utmärkt shopping och en hel rad sevärdheter. Det finns faktiskt till och med en sandstrand mitt i centrum!

Kort om Camp Nou

Camp Nou är den största arenan i Europa. Även om det går in nästan 100 000 personer när det vankas match, finns faktiskt planer på en expansion. På Camp Nou spelar Kataloniens stolthet, FC Barcelona, sina hemmamatcher.

Fakta om Camp Nou

Camp Nou tar 99 354 åskådare och är därmed den absolut största fotbollsarenan i Europa. Den har dessutom enbart sittplatser, vilket gör den ännu mer unik. Arenan invigdes i september 1957 med en match mellan FC Barcelona och en elva med de bästa spelarna från den polska staden Warszawa.

Arenans historia

Camp Nou är den tredje arenan som FC Barcelona spelar på. I klubbens barndom spelade man på arenan Camp del Carrer Indústria. Den arenan växte man dock snart ur. År 1922 stod så Campo de Les Corts färdig. Denna arena tog upp emot 60 000 åskådare, men även Les Corts blev snart för liten för att kunna ta emot alla Barcelona-fans.

Camp Nou byggdes mellan 1954–1957. Från början gick arenan under namnet Estadi del FC Barcelona, men i folkmun gick arenan under namnet Camp Nou, som översatt från katalanska betyder ”Nya Stadion”. Det var dock först 2001, efter en omröstning bland klubbens medlemmar (socios), som Camp Nou blev det officiella namnet.

När Spanien stod som värd för fotbolls-VM 1982 gjordes tillbyggnader till Camp Nou, vilket förde upp publikkapaciteten till 120 000 åskådare. Under 1990-talet reducerades sedan kapaciteten i och med att arenan gjordes om till att enbart innehålla sittplatser.

Kommunikationer

Camp Nou ligger ungefär fem kilometer väster om de centrala delarna av Barcelona. Det går att promenera hela vägen till arenan, men klokast är nog att ta tunnelbanan. Från centrum kan du ta linje 3 och hoppa av vid stationen Les Corts eller ta linje 5 och hoppa av vid stationen Collblanc. Från respektive tunnelbanestation är det ungefär tio minuters promenad till stadion.