Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Real Madrid

Jämför fotbollsresor med Real Madrid CF

Vill du åka på en fotbollsresa med Real Madrid? På den här sidan har vi samlat alla ledande aktörer som erbjuder biljetter och paketresor med klubben. Vill du se spelare som Vinicius Junior, Federico Valverde och Thibaut Courtois under säsongen 2021/2022 är det hög tid att börja planera. Vi listar priser från allt från biljettförsäljare och resebyråer så du kan köpa det som passar dina ändamål bäst.

Hur går man tillväga för att köpa en fotbollsresa med Real Madrid?

Bestäm dig för om du vill köpa en paketresa där allt är inkluderat, d.v.s. matchbiljett, hotell och flygbiljett, alternativt om du vill köpa endast matchbiljett och ordna med resten på egen hand. Upplev den mäktiga stämningen som infinner sig på Santiago Bernabéu-stadion när drygt 80 000 hejar fram sitt lag. Till vissa matcher är biljetterna särskilt eftertraktade, särskilt mötet med den största rivalen FC Barcelona men även derbyt mot Atletico Madrid.

Stadium Tour och Museum – för den riktigt inbitne supporten

Promenera i spelartunneln, sätt dig på bänken och blicka ut över gräset. Besök omklädningsrum, pressrum och mycket mer. Läs på om klubbens historia och varför inte köpa med sig en souvenir från shopen.

Köpa Real Madrid biljetter eller en komplett fotbollsresa?

Kolla in klubbens hemsida om biljetter finns att tillgå, ibland kan man köpa direkt därifrån, beror dock på vilket motstånd det är och hur het match det är, det går också bra att köpa biljetter från någon av de biljettföretag som vi listar här på sajten. Är du ute efter en paketresa så vänder du dig till någon av de resebyråer som listas under paketkategorierna. Oavsett vilket bolag du väljer kommer du att få uppleva europeisk toppfotboll på plats och dessutom besöka den spanska huvudstaden där det finns något för alla smaker.

Matcher säsongen 2023 | 2024

Om fotbollsresor med Real Madrid

Real Madrid är den näst segerrikaste fotbollsklubben i världen. Det är bara skotska Glasgow Rangers som har fler titlar. Dock kan väl sägas att Real Madrid har samlat på sig något fler riktigt tunga titlar genom åren. Los Blancos eller Los Merengues, som Real Madrid ofta kallas, är en institution i fotbollsvärlden.

Matchbiljetter till Real Madrid köper du på nätet, via telefon eller på plats på arenan. Eftersom du ändå måste ta dig till Madrid och även ha en bädd för natten kan det vara klokt att boka matchbiljetterna i ett paket med flyg och hotell eller bara hotell.

Real Madrid fick sin kungliga status (real betyder kunglig på spanska) år 1920 av kung Alfons den trettonde av Spanien. Klubben grundades dock redan 1902. Real Madrid har spelat i den spanska toppdivisionen sedan seriesystemet grundades och har vunnit allt som går att vinna. Med 32 ligatitlar, 18 segrar i spanska cupen och nio segrar i Europacupen/Champions League är Real Madrid i särklass i både Spanien och Europa.

Annat att göra i Madrid

Madrid, Spaniens huvudstad, har något för alla. Madrid är en stad som sjuder av liv. Missa inte att strosa omkring i stans enorma parker och botaniska trädgårdar. Ett besök på konstmuseet Prado kan också rekommenderas. I övrigt är Madridbornas största intresse att bara gå ut på stan för att äta och dricka gott.

Kort om Santiago Bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu är den tredje största fotbollsarenan i Europa. Det är bara Camp Nou i Barcelona och Wembley i London som är större. På Santiago Bernabéu kan du se ett av världens mest meriterade klubblag, nämligen Real Madrid.

Fakta om Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu invigdes 1947 som Nuevo Estadio Chamartín. Publikkapaciteten på arenan var då cirka 75 000. Något officiellt publikrekord finns inte att hitta, men man kan anta att en bra bit över 100 000 åskådare vid något tillfälle har sett en match på arenan. Publikkapaciteten har nämligen överstigit 100 000 vid flera perioder i historien. Idag är har arenan en kapacitet på 85 454 sittande åskådare.

Arenans historia

Real Madrid har inte alltid spelat på Santiago Bernabéu. Under de första decennierna i klubbens barndom spelade man först på arenan Campo De O'Donnell och sedan på arenan Campo Chamartín. I början av 1940-talet beslutade dock den dåvarande presidenten att en ny arena skulle byggas. Presidentens tanke var att arenan skulle ta 100 000 åskådare, men till slut fick han nöja sig med en kapacitet på 75 000 åskådare.

År 1944 rev man gamla Campo Chamartín och påbörjade bygget av Nuevo Estadio Chamartín. I december 1947 stod arenan klar.

På 1950-talet utökades kapaciteten till 125 000 åskådare. Samtidigt bytte man namn på arenan för att hedra presidenten Bernabéu.

Arenan har sedan självklart genomgått stora förändringar under åren, inte minst inför fotbolls-VM 1982 samt under 1990-talet. Under 1990-talet gjordes Santiago Bernabéu om till en arena med enbart sittplatser.

Kommunikationer

Santiago Bernabéu upptar ett helt kvarter i centrala Madrid. Det är dock cirka fyra kilometer in till stadens absoluta centrum. Arenan ligger precis vid Paseo de la Castellana, som är en av de viktigaste genomfartsvägarna i huvudstaden. Arenan är relativt tillgänglig till fots, men det bästa valet är att ta tunnelbanan till stationen Santiago Bernabéu (linje 10).