Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Manchester City

Jämför fotbollsresor med Manchester City FC

Manchester City, eller Man City tillhör numera ett av de absoluta topplagen i Europa. Sedan ägarbytet 2008 har ekonomin stärkts avsevärt vilket möjliggjort ett truppbygge av sällan skådad karaktär. Besök Etihad Stadium och upplev toppfotboll med spelare som Erling Haaland, Kevin de Bruyne och Phil Foden. Vid sidan av planen har vi kanske världens bästa fotbollstränare.

Hur köper man en fotbollsresa med Manchester City?

På den här sidan listas alla olika erbjudanden som du har att välja mellan, antingen köper man matchbiljetter och kompletterar med resa och boende på egen hand, eller så köper man en paketresa där mycket, eller varför inte allt ingår. Jämför olika resebyråer och välj dina platser och hur du vill få din biljett levererad

Gå på en Stadium Tour

Vill du veta med om Manchester City:s historia och ta del av allt som händer före och efter match så finns denna tour där du med hjälp av senaste teknik kan interagera med Pep Guardialo i pressrummet. Besök oklädningsrum och ta del av historia, fakta och anekdoter.

Köp dina biljetter till Man Citys matcher redan idag

City of Manchester Stadium eller Etihad, ligger i de östra delarna av staden. Köp din fotbollsresa helst av en officiell leverantör för att känna dig helt säker. De kan garantera att ditt sällskap får uppleva matchen tillsammans på läktaren utan att bli utspridda vilket i vissa fall kan hända. Gör som drygt 53 000 andra fans och besök arenan live och heja fram ditt lag.

Matcher säsongen 2023 | 2024

Om fotbollsresor med Manchester City

Manchester City är traditionellt en storklubb, även om man alltid har varit i skuggan av storebror Manchester United. Det har dock varit sisådär med meriterna genom åren, men i nuläget är Manchester City kungarna av den engelska fotbollen.

Biljetter till hemmamatcher kan du köpa via nätet eller telefon. När Manchester City nu har blivit ett så populärt publiklag kan du dock räkna med att de flesta platser är slutsålda långt i förväg. Om du vänder dig till en resebokare som specialiserar sig på fotbollsresor kan du dock få tag på både enstaka matchbiljetter och paketerade fotbollsresor som inkluderar biljett, hotell och flyg eller bara biljett och hotell.

Manchester City bildades som Ardwick AFC 1887 och blev Manchester City 1894. Fram till säsongen 2008/09 var det ganska kämpigt att vara supporter till Manchester City, eller The Citizens som klubben ofta kallas. I slutet av 1990-talet var klubben till och med nere i den engelska tredjedivisionen. I augusti 2008 klev dock investmentbolaget Abu Dhabi United Group in med ett miljardbelopp, vilket gjorde att klubben fick helt nya finansiella muskler. Säsongen 2010/11 kvalificerade sig Manchester City för spel i Champions League och vann FA-cupen. Säsongen 2011/12 tog man hem sin första ligatitel på 44 år.

Annat att göra i Manchester

Sedan 1980-talet har Manchester varit världsberömt för sin musikscen. Överallt i staden finns klubbar där du kan lyssna på den senaste musiken. Med mängder av festivaler året runt, många kulturella sevärdheter och en utmärkt shopping finns mycket att göra i Manchester före och efter matchen.

Kort om Etihad Stadium

Manchester Citys hemmaarena går under många namn. Det officiella namnet är Etihad Stadium, men det är inte ovanligt att man hör namnen City of Manchester Stadium och Eastlands. Etihad Stadium ersatte Citys gamla anrika arena Maine Road inför säsongen 2003/04.

Fakta om Etihad Stadium

Etihad Stadium är en av de nyaste arenorna i England. Den byggdes mellan 1999-2002. Publikkapaciteten är 47 805 och publikrekordet är detsamma. Arenan kostade strax över 110 miljoner pund, vilket gör den till ett rent budgetprojekt om man jämför med andra arenor i samma klass. Att arenan heter Etihad Stadium beror på att Manchester City har ingått ett sponsoravtal med flygbolaget Etihad Airways.

Arenans historia

Etihad Stadium har ersatt Maine Road som hemmaplan för Manchester City. Maine Road var länge en av de största arenorna i England. Arenan kallades ofta för Wembley of the North, eftersom den under lång tid kunde svälja upp mot 100 000 åskådare.

Etihad Stadium var från början inte tänkt att bli en fotbollsarena. Staden Manchester ansökte om Sommar-OS 2000 och tanken var att arenan skulle bli skådeplats för invigningsceremonin och friidrottstävlingarna. Tyvärr för staden Manchesters del blev det Sydney som vann omröstningen. Staden valde då ändå att bygga arenan utifrån tanken att staden skulle kunna vara värd för 2002 års Commonwealth Games. Efter dessa tävlingar tog man bort friidrottsbanorna för att arenan skulle kunna användas för fotboll.

Kommunikationer

Etihad Stadium ligger i östra Manchester, inte mer än tre kilometer från centrala Manchester. Du kan enkelt nå arenan till fots på gångvägar och vägar med relativt lite trafik. Från järnvägsstationen Piccadilly Station tar promenaden bara cirka 15 minuter. Givetvis går också en mängd busslinjer från centrala Manchester till Etihad Stadium. Om du kör bil kan du ta vägen A662 (Ashton New Road) österut och ta av när du ser skyltar märkta ”Sportcity”.