Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Arsenal

Jämför fotbollsresor med Arsenal FC

Arsenal är en av de mest kända fotbollsklubbarna i England och fotbollsresor med Arsenal är mycket populära bland fans över hela Europa. Med spelare som Bukayo Saka, Martin Ødegaard och Gabriel Jesus kommer du med stor sannolikhet kunna njuta av fotboll av allra högsta kvalitet. Passa på att uppleva laget live på Emirates Stadium under säsongen 2021/2022 så Arsenal gör sitt yttersta på planen. På denna sida kan du jämföra alla tillgängliga fotbollsresor med Arsenal FC snabbt och enkelt.

Hur köper man en fotbollsresa med Arsenal?

Vare sig du är ute efter endast matchbiljetter till Arsenals hemmamatcher eller söker efter en komplett fotbollsresa med Arsenal FC så har du hamnat på rätt sida. Vi samlar alla de biljettförsäljare och resebyråer som säljer Arsenal biljetter och paketresor och ger dig som resenär möjligheten att få en överblick över marknaden och jämföra bolagens priser och erbjudanden. Det finns numera ett stort antal sportresebyråer på marknaden men priserna kan skilja väldigt mycket.

Gå på en Stadium tour eller besök Arsenals klubbmuseum

Bokar du en fotbollsresa till en av Arsenals hemmamatcher kan du också passa på att besöka klubbens museum där du kan lära dig mer om klubbens historia. Du kan också på en så kallad Stadium tour där du får kolla in Emirates Stadium på nära håll. I området runt arenan finns också pubar och restauranger som är väl värda att besöka i samband med match.

Köp Arsenal biljetter och upplev toppfotboll på plats!

Emirates Stadium ligger i Holloway i norra London och är lätt att ta sig till via tunnelbana. Arenan är den fjärde största efter Wembley, Twickenham och Old Trafford och tar in drygt 60 000 åskådare. Trots så många platser är det väldigt svårt att få tag i biljetter till Arsenals hemmamatcher, med långa köer på säsongskort och endast möjlighet att köpa biljetter om du är medlem i klubben gör att det smidigaste alternativet är att köpa via en partner.

Matcher säsongen 2022 | 2023

1

apr

2023

Arsenal

vs

Leeds

Emirates Stadium

Premier League

fr 6 377 kr

Läs mer

9

apr

2023

Liverpool

vs

Arsenal

Anfield

Premier League

fr 7 668 kr

Läs mer

16

apr

2023

West Ham

vs

Arsenal

Olympic Stadium

Premier League

fr 1 475 kr

Läs mer

21

apr

2023

Arsenal

vs

Southampton

Emirates Stadium

Premier League

fr 5 628 kr

Läs mer

26

apr

2023

Manchester City

vs

Arsenal

Etihad Stadium

Premier League

fr 5 826 kr

Läs mer

29

apr

2023

Arsenal

vs

Chelsea

Emirates Stadium

Premier League

fr 10 027 kr

Läs mer

7

maj

2023

Newcastle

vs

Arsenal

St James Park

Premier League

fr 8 045 kr

Läs mer

13

maj

2023

Arsenal

vs

Brighton

Emirates Stadium

Premier League

fr 6 787 kr

Läs mer

28

maj

2023

Arsenal

vs

Wolverhampton

Emirates Stadium

Premier League

fr 19 334 kr

Läs mer

Om fotbollsresor med Arsenal

Fotbollsresor med Arsenal är naturligtvis en höjdpunkt för dig som är en äkta "Gunner", men faktum är att det är en kul resa även för dig som är fotbollsfan i allmänhet. Deras nya hemmaplan, Emirates Stadium, är definitivt värd ett besök.

2006 ersatte denna mäktiga arena Highbury, där Arsenal spelat sedan 1913. Sedan dess har Arsenal lagt mycket energi för att få atmosfären från denna legendariska stadion att flytta in på Emirates istället, och de är definitivt på väg att lyckas. Med 60.000 Arsenalfans på plats på matcherna är det svårt att misslyckas med detta.

På din fotbollsresa med Arsenal kan du förutom matchen exempelvis få en guidad tur på Arenan och bland annat se de 5 Arsenalstatyer som finns placerade runt om stadion.Thierry Henry, Tony Adams, Dennis Bergkamp, Herbert Chapman och Ken Friar är legendarer som alla har förärats med sin egen staty. Du bör också besöka det imponerande torget Armoury Square, vars 18000 stenar alla är belagda med personliga texter från Arsenal fans. På den här sidan får du reda på allting du behöver veta om fotbollsresor med Arsenal och kan börja planera detta spännande äventyr redan nu.

Biljetter till Arsenal

Som så många andra engelska klubbar har Arsenal en medlemsklubb. Det kostar ungefär 30 till 40 pund att gå med här och det brukar vara fördelaktigt. När det gäller biljetter har medlemmarna framförallt två fördelar: För det första blir biljetterna något billigare, men framförallt har du förköpsrätt. Det kan annars vara ganska svårt att få biljetter till Emirates Stadium, trots dess stora publikkapacitet.

Det går dock att köpa biljetter till Arsenal utan medlemskap, men chanserna till att verkligen få tag på någon sådan ökar absolut om du är medlem. Detta gäller framförallt de stora matcherna.Biljettpriserna brukar variera mellan ungefär 25 och 100 pund, beroende på vilken typ av biljetter det gäller.

Det rekommenderas att du är ute i väldigt god tid inför en match om du tänker köpa biljetten direkt från Arsenals officiella biljettförsäljning. Ett ofta mycket bättre alternativ är att istället beställa fotbollsresor med Arsenal genom en resebyrå. Då ingår oftast både hotell, flyg och matchbiljett i ett och samma paket.Det är ofta en betydligt mer friktionsfri process.På den här sidan kan du jämföra alla sådana erbjudanden på ett väldigt enkelt och lättöverskådligt sätt.

Så kommer du till Emirates Stadium

Det snabbaste sättet att ta sig runt i London på är med London underground, eller tuben som tunnelbanesystemet så populärt kallas. Du kan gå av på tre olika stationer som ligger på gångavstånd från Stadion: Arsenal, som ligger 3 minuter därifrån, Finsbury park som ligger 10 minuter från arenan, och Highbury & Islington som också ligger på 10 minuters gångavstånd.

Notera att stationerna Hollywood Road och Drayton park, som också ligger nära Emirates Stadium, oftast antingen är stängda under matchdag eller bara är öppna efter matchen.

Pubar för Arsenal-fans

Om du besöker London för att se en match med Arsenal är det inte fel att besöka någon av supporterpubarna. Det är ett perfekt sätt att ladda upp inför matchen och ett härligt sätt i insupa lite engelsk supporterkultur när den är som allra bäst. För många är det en livsstil att vara Arsenalsupporter, och att umgås på puben före och efter match är en stor del av söndagsupplevelsen.

Två pubar att rekommendera om du vill ha väldigt nära till arenan, är El Comandante på 10 Annette Road, som ligger tre minuter från arenan, samt The Tollington som ligger på 115 Hornsey Road, som är belägen endast 7 minuter från Emirates Stadium.

Fotbollsresor med Arsenal där flyg och hotell ingår

Om du inte själv lyckas få tag på biljett till den Arsenalmatch som du helst vill se, eller om du hellre vill köpa en komplett fotbollsresa utan att planera så mycket själv, är så kallade paketresor hos en resebyrå ett riktigt bra alternativ. Många svenska resebyråer arrangerar fotbollsresor med Arsenal, med flyg och hotell inkluderat i priset. Självklart ingår då en biljett till Emirates Stadium.

Att välja en fotbollsresa med Arsenal via en resebyrå har en rad olika fördelar, förutom bekvämligheten. Ofta får du goda råd och tips på vägen, antingen när du köper resan eller under själva resetillfället, då det i vissa fall medföljer en guide i London.

När du beställer resan får du ofta möjlighet att välja alternativet med eller utan flygbiljett, dvs du kan också själv beställa flyget men låta resebyrån fixa hotell och fotbollsbiljett.

Billiga fotbollsresor med Arsenal

När du letar efter billiga fotbollsresor med Arsenal har du två möjligheter. Antingen kan du hitta en fotbollsresa hos en resebyrå till rätt pris. En annan möjlighet är att planera hela resan själv.När du planerar denna resa till Arsenal och London kan du själv ta ansvar för att beställa ett billigt hotell, billiga flygbiljetter och se till att skaffa billigast möjliga fotbollsbiljetter.

Det finns naturligtvis ett stort utbud av både flyg och hotell och det går att ta sig till London ganska billigt. Det går också definitivt att hitta ett prisvärt boendealternativ i staden. Det går ofta att hitta en resa tur och retur för ca 1000 kr. När det gäller boende är det oftast billigast att bo på ett bread and breakfast, ett typiskt engelskt alternativ där man får ett litet rum och frukost till en billig peng. Ett typiskt pris ligger mellan 600 och 1000 kr. Dessa finns i princip i hela stan och kan vara ett alternativ om du vill ha en billig fotbollsresa med arsenal. Du kan bland annat hitta billiga sådana på hotels.com.

Arsenals historia

Arsenal FC grundades 1886 och sedan dess har klubben bytt stadium, flyttat från sydöstra till norra London samt bytt namn två gånger. Dock finns arvet kvar från de arbetare på vapenfabriken Royal Arsenal i Woolwich som startade klubben under namnet Dial Square, detta i smeknamnet Gunners som alltså har sin härkomst härifrån.

1893 skiftade klubben namn till Woolwich Arsenal, uppkallat efter området klubben låg i. Klubben spelade under detta namn till 1913, då man flyttade till Norra London och började spela på Highbury. Året efter tas Woolwich bort från klubbnamnet och man använder sedan det betydligt kortare Arsenal. Denna flytt lägger också grunden till rivaliteten med Tottenham Hotspurs, en annan engelsk storklubb i Londons norra delar.

2006 flyttade sedan Arsenal till sin nya arena Emirates Stadium. Det är en väldigt modern stadion, med plats över för över 60 000 åskådare. En del äldre arsenalfans påstår att den nya arenan saknar lite av stämningen, själen och intensiteten som fanns på Highbury. Dess publikkapacitet på 38000 var dock för lite för en storklubb av den här magnituden och idag har Arsenal ett publiksnitt på 60000 per match.

Kända spelare genom åren

Arsenal har fostrat många storspelare, inte minst under wenger-epoken. Han var expert på att hitta talanger som sedan kunde förädlas till storspelare av internationellt snitt. Det är framför allt åren kring millennieskiftet och de stjärnor som då ledde klubben till framgångar man tänker på när man tänker på Arsenal. Med spelare som Henry, Bergkamp, Viera, Ljungberg, m.fl, hade man en startelva få lag i Europa kunde matcha.

Svenska spelare

Fredrik Ljungberg hade en oerhört framgångsrik tid i klubben, trots många efterhängsna skador. Han hade bland annat ett närmast telepatiskt samarbete med Dennis bergkamp under säsongen 2001-2002 då han gjorde många viktiga mål på väg mot seriesegern.

Han är dock inte enda svensk med kultstatus i klubben. Den något äldre generationen kommer definitivt ihåg Anders Limpar som spelade i Arsenal några år på nittiotalet. Under en period när engelsk fotboll till största del bestod av benknäckare, och Arsenal hade det föga smickrande smeknamnet "Boring Arsenal", var han en av ligans absolut mest spektakulära och underhållande spelare. Han blev andre svensk, efter Glenn Hysén, att bli ligamästare i England.

Även den svenska bronshjälten från 1994, Stefan Schwarz har spelat i klubben. Han gjorde en säsong här, direkt efter VM-succén. Trots att han bara spelade här en kort tid hann han definitivt göra avtryck med sin vinnarskalle, och är definitivt inte bortglömd bland de som följde Arsenal under den perioden.

...

Storklubben Arsenal har många fans i Sverige. Det är bara Manchester United och Liverpool som har ett större antal supportrar. Många föll säkert för Arsenal under tiden Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Fredrik Ljungberg hade lekstuga med de andra lagen i Premier League i början och mitten av 2000-talet.

För att få tag i biljetter till Arsenals hemmamatcher måste du vara medlem i Arsenals supporterklubb. Ett enklare sätt att få tag på biljetter är att boka en paketresa med antingen hotell och matchbiljett eller ett paket med hotell, matchbiljett och flyg.

Arsenal, eller The Gunners som klubben ofta kallas, räknas som en av de största klubbarna i England. Genom åren har Arsenal samlat på sig en stor mängd tunga meriter. Arsenal har 13 ligatitlar (den senaste 2004), 10 vinster i FA-cupen och två segrar i ligacupen. Thierry Henry är den bäste målskytten för Arsenal genom tiderna. Andra stora namn som har dragit på sig Arsenals tröja genom åren är David O'Leary, Tony Adams och Ian Wright.

Annat att göra i London

Vad finns egentligen inte att göra i London? Som en av världens nöjes- och kulturmetropoler kan London bjuda på alla aktiviteter och upplevelser du kan tänka dig. Om du åker till London för att se Arsenal spela kan du med fördel vara borta en eller två extra dagar för att uppleva denna fantastiska storstad.

London, med sina berömdheter såsom Big Ben och Tower Bridge i all ära. Men skulle det inte vara helt fantastiskt att få heja fram Arsenal, the Gunners, på hemmamatch och samtidigt besöka några av världens mest berömda sevärdheter? Möjligheten att få göra detta ligger inte helt långt bort. Allt som krävs är att åka på en fotbollsresa med Arsenal.

Under en fotbollsresa med arsenal får du se en match med ditt favoritlag, men du har fortfarande möjlighet att gå på guidade turer i storstaden London. Besök Emirates Stadium, eller Ashburton Grove som den kallas i folkmun, innan matchen börjar och läktarna fylls med supportrar. Tag en tur i The London Eye eller tag bara en rejäl shoppingtur på stan.Fotbollsresa med Arsenal Är du ett Arsenalfan? Vill du ge ditt älsklingslag det bästa stöd du någonsin kan frambringa? Vill du visa ditt favoritlag vördnad genom att stämma in i skönsång på läktaren? Vill du ta med familjen eller vännerna på ett äventyr i ett par dagar? Åk då på fotbollsresa med Arsenal och få en upplevelse för livet. Detta är en upplevelse som både du och familjen har glädje av. Om du bokar en fotbollsresa med Arsenal i form av matchbiljett, matchbiljett och resa eller ett paketerbjudande med boende finns det en viss risk för att det inte blir din sista fotbollsresa.