Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Arsenal är en av de mest kända fotbollsklubbarna i England och fotbollsresor med Arsenal är mycket populära bland fans över hela Europa. Med spelare som Bukayo Saka, Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette kommer du med stor sannolikhet kunna njuta av fotboll av allra högsta kvalitet. Passa på att uppleva laget live på Emirates Stadium under säsongen 2021/2022 så Arsenal gör sitt yttersta på planen. På denna sida kan du jämföra alla tillgängliga fotbollsresor med Arsenal FC snabbt och enkelt.

Hur köper man en fotbollsresa med Arsenal?

Vare sig du är ute efter endast matchbiljetter till Arsenals hemmamatcher eller söker efter en komplett fotbollsresa med Arsenal FC så har du hamnat på rätt sida. Vi samlar alla de biljettförsäljare och resebyråer som säljer Arsenal biljetter och paketresor och ger dig som resenär möjligheten att få en överblick över marknaden och jämföra bolagens priser och erbjudanden. Det finns numera ett stort antal sportresebyråer på marknaden men priserna kan skilja väldigt mycket.

Gå på en Stadium tour eller besök Arsenals klubbmuseum

Bokar du en fotbollsresa till en av Arsenals hemmamatcher kan du också passa på att besöka klubbens museum där du kan lära dig mer om klubbens historia. Du kan också på en så kallad Stadium tour där du får kolla in Emirates Stadium på nära håll. I området runt arenan finns också pubar och restauranger som är väl värda att besöka i samband med match.

Köp Arsenal biljetter och upplev toppfotboll på plats!

Emirates Stadium ligger i Holloway i norra London och är lätt att ta sig till via tunnelbana. Arenan är den fjärde största efter Wembley, Twickenham och Old Trafford och tar in drygt 60 000 åskådare. Trots så många platser är det väldigt svårt att få tag i biljetter till Arsenals hemmamatcher, med långa köer på säsongskort och endast möjlighet att köpa biljetter om du är medlem i klubben gör att det smidigaste alternativet är att köpa via en partner.

Matcher säsongen 2021 | 2022

7 nov 2021
Arsenal vs Watford
Emirates Stadium
Premier League
fr1 000 kr
Läs mer
20 nov 2021
Liverpool vs Arsenal
Anfield
Premier League
fr3 295 kr
Läs mer
27 nov 2021
Arsenal vs Newcastle
Emirates Stadium
Premier League
fr1 290 kr
Läs mer
2 dec 2021
Manchester United vs Arsenal
Old Trafford
Premier League
fr1 875 kr
Läs mer
6 dec 2021
Everton vs Arsenal
Goodison Park
Premier League
fr1 925 kr
Läs mer
11 dec 2021
Arsenal vs Southampton
Emirates Stadium
Premier League
fr 995 kr
Läs mer
15 dec 2021
Arsenal vs West Ham
Emirates Stadium
Premier League
fr 990 kr
Läs mer
18 dec 2021
Leeds vs Arsenal
Elland Road
Premier League
fr2 365 kr
Läs mer
28 dec 2021
Arsenal vs Wolverhampton
Emirates Stadium
Premier League
fr1 227 kr
Läs mer
1 jan 2022
Arsenal vs Manchester City
Emirates Stadium
Premier League
fr2 420 kr
Läs mer
15 jan 2022
Tottenham vs Arsenal
Tottenham Hotspur Stadium
Premier League
fr2 165 kr
Läs mer
22 jan 2022
Arsenal vs Burnley
Emirates Stadium
Premier League
fr 995 kr
Läs mer
12 feb 2022
Chelsea vs Arsenal
Stamford Bridge
Premier League
fr2 985 kr
Läs mer
19 feb 2022
Arsenal vs Brentford
Emirates Stadium
Premier League
fr1 294 kr
Läs mer
26 feb 2022
Arsenal vs Liverpool
Emirates Stadium
Premier League
fr3 381 kr
Läs mer
5 mars 2022
Watford vs Arsenal
Vicarage Road
Premier League
fr1 095 kr
Läs mer
12 mars 2022
Arsenal vs Leicester
Emirates Stadium
Premier League
fr1 517 kr
Läs mer
19 mars 2022
Aston Villa vs Arsenal
Villa Park
Premier League
fr1 942 kr
Läs mer
2 apr 2022
Crystal Palace vs Arsenal
Selhurst Park
Premier League
fr1 625 kr
Läs mer
9 apr 2022
Arsenal vs Brighton
Emirates Stadium
Premier League
fr1 381 kr
Läs mer
16 apr 2022
Southampton vs Arsenal
St Mary's Stadium
Premier League
fr1 225 kr
Läs mer
23 apr 2022
Arsenal vs Manchester United
Emirates Stadium
Premier League
fr3 075 kr
Läs mer
30 apr 2022
West Ham vs Arsenal
Olympic Stadium
Premier League
fr1 490 kr
Läs mer
7 maj 2022
Arsenal vs Leeds
Emirates Stadium
Premier League
fr1 535 kr
Läs mer
15 maj 2022
Newcastle vs Arsenal
St James Park
Premier League
fr1 868 kr
Läs mer
22 maj 2022
Arsenal vs Everton
Emirates Stadium
Premier League
fr1 535 kr
Läs mer

Om fotbollsresor med Arsenal

Fotbollsresor med Arsenal är naturligtvis en höjdpunkt för dig som är en äkta "Gunner", men faktum är att det är en kul resa även för dig som är fotbollsfan i allmänhet. Deras nya hemmaplan, Emirates Stadium, är definitivt värd ett besök.

2006 ersatte denna mäktiga arena Highbury, där Arsenal spelat sedan 1913. Sedan dess har Arsenal lagt mycket energi för att få atmosfären från denna legendariska stadion att flytta in på Emirates istället, och de är definitivt på väg att lyckas. Med 60.000 Arsenalfans på plats på matcherna är det svårt att misslyckas med detta.

På din fotbollsresa med Arsenal kan du förutom matchen exempelvis få en guidad tur på Arenan och bland annat se de 5 Arsenalstatyer som finns placerade runt om stadion.Thierry Henry, Tony Adams, Dennis Bergkamp, Herbert Chapman och Ken Friar är legendarer som alla har förärats med sin egen staty. Du bör också besöka det imponerande torget Armoury Square, vars 18000 stenar alla är belagda med personliga texter från Arsenal fans. På den här sidan får du reda på allting du behöver veta om fotbollsresor med Arsenal och kan börja planera detta spännande äventyr redan nu.

Arsenal spelar i Premier League och klubbens största rivaler är Tottenham.

Biljetter till Arsenal

Som så många andra engelska klubbar har Arsenal en medlemsklubb. Det kostar ungefär 30 till 40 pund att gå med här och det brukar vara fördelaktigt. När det gäller biljetter har medlemmarna framförallt två fördelar: För det första blir biljetterna något billigare, men framförallt har du förköpsrätt. Det kan annars vara ganska svårt att få biljetter till Emirates Stadium, trots dess stora publikkapacitet.

Det går dock att köpa biljetter till Arsenal utan medlemskap, men chanserna till att verkligen få tag på någon sådan ökar absolut om du är medlem. Detta gäller framförallt de stora matcherna.Biljettpriserna brukar variera mellan ungefär 25 och 100 pund, beroende på vilken typ av biljetter det gäller.

Det rekommenderas att du är ute i väldigt god tid inför en match om du tänker köpa biljetten direkt från Arsenals officiella biljettförsäljning. Ett ofta mycket bättre alternativ är att istället beställa fotbollsresor med Arsenal genom en resebyrå. Då ingår oftast både hotell, flyg och matchbiljett i ett och samma paket.Det är ofta en betydligt mer friktionsfri process.På den här sidan kan du jämföra alla sådana erbjudanden på ett väldigt enkelt och lättöverskådligt sätt.

Fotbollsresor med Arsenal där flyg och hotell ingår

Om du inte själv lyckas få tag på biljett till den Arsenalmatch som du helst vill se, eller om du hellre vill köpa en komplett fotbollsresa utan att planera så mycket själv, är så kallade paketresor hos en resebyrå ett riktigt bra alternativ. Många svenska resebyråer arrangerar fotbollsresor med Arsenal, med flyg och hotell inkluderat i priset. Självklart ingår då en biljett till Emirates Stadium.

Att välja en fotbollsresa med Arsenal via en resebyrå har en rad olika fördelar, förutom bekvämligheten. Ofta får du goda råd och tips på vägen, antingen när du köper resan eller under själva resetillfället, då det i vissa fall medföljer en guide i London.

När du beställer resan får du ofta möjlighet att välja alternativet med eller utan flygbiljett, dvs du kan också själv beställa flyget men låta resebyrån fixa hotell och fotbollsbiljett.

Billiga fotbollsresor med Arsenal

När du letar efter billiga fotbollsresor med Arsenal har du två möjligheter. Antingen kan du hitta en fotbollsresa hos en resebyrå till rätt pris. En annan möjlighet är att planera hela resan själv.När du planerar denna resa till Arsenal och London kan du själv ta ansvar för att beställa ett billigt hotell, billiga flygbiljetter och se till att skaffa billigast möjliga fotbollsbiljetter.

Det finns naturligtvis ett stort utbud av både flyg och hotell och det går att ta sig till London ganska billigt. Det går också definitivt att hitta ett prisvärt boendealternativ i staden. Det går ofta att hitta en resa tur och retur för ca 1000 kr. När det gäller boende är det oftast billigast att bo på ett bread and breakfast, ett typiskt engelskt alternativ där man får ett litet rum och frukost till en billig peng. Ett typiskt pris ligger mellan 600 och 1000 kr. Dessa finns i princip i hela stan och kan vara ett alternativ om du vill ha en billig fotbollsresa med arsenal. Du kan bland annat hitta billiga sådana på hotels.com.

Så kommer du till Emirates Stadium

Det snabbaste sättet att ta sig runt i London på är med London underground, eller tuben som tunnelbanesystemet så populärt kallas. Du kan gå av på tre olika stationer som ligger på gångavstånd från Stadion: Arsenal, som ligger 3 minuter därifrån, Finsbury park som ligger 10 minuter från arenan, och Highbury & Islington som också ligger på 10 minuters gångavstånd.

Notera att stationerna Hollywood Road och Drayton park, som också ligger nära Emirates Stadium, oftast antingen är stängda under matchdag eller bara är öppna efter matchen.

Arsenals historia

Arsenal FC grundades 1886 och sedan dess har klubben bytt stadium, flyttat från sydöstra till norra London samt bytt namn två gånger. Dock finns arvet kvar från de arbetare på vapenfabriken Royal Arsenal i Woolwich som startade klubben under namnet Dial Square, detta i smeknamnet Gunners som alltså har sin härkomst härifrån.

1893 skiftade klubben namn till Woolwich Arsenal, uppkallat efter området klubben låg i. Klubben spelade under detta namn till 1913, då man flyttade till Norra London och började spela på Highbury. Året efter tas Woolwich bort från klubbnamnet och man använder sedan det betydligt kortare Arsenal. Denna flytt lägger också grunden till rivaliteten med Tottenham Hotspurs, en annan engelsk storklubb i Londons norra delar.

2006 flyttade sedan Arsenal till sin nya arena Emirates Stadium. Det är en väldigt modern stadion, med plats över för över 60 000 åskådare. En del äldre arsenalfans påstår att den nya arenan saknar lite av stämningen, själen och intensiteten som fanns på Highbury. Dess publikkapacitet på 38000 var dock för lite för en storklubb av den här magnituden och idag har Arsenal ett publiksnitt på 60000 per match.

Kända spelare genom åren

Arsenal har fostrat många storspelare, inte minst under wenger-epoken. Han var expert på att hitta talanger som sedan kunde förädlas till storspelare av internationellt snitt. Det är framför allt åren kring millennieskiftet och de stjärnor som då ledde klubben till framgångar man tänker på när man tänker på Arsenal. Med spelare som Henry, Bergkamp, Viera, Ljungberg, m.fl, hade man en startelva få lag i Europa kunde matcha.

Svenska spelare

Fredrik Ljungberg hade en oerhört framgångsrik tid i klubben, trots många efterhängsna skador. Han hade bland annat ett närmast telepatiskt samarbete med Dennis bergkamp under säsongen 2001-2002 då han gjorde många viktiga mål på väg mot seriesegern.

Han är dock inte enda svensk med kultstatus i klubben. Den något äldre generationen kommer definitivt ihåg Anders Limpar som spelade i Arsenal några år på nittiotalet. Under en period när engelsk fotboll till största del bestod av benknäckare, och Arsenal hade det föga smickrande smeknamnet "Boring Arsenal", var han en av ligans absolut mest spektakulära och underhållande spelare. Han blev andre svensk, efter Glenn Hysén, att bli ligamästare i England.

Även den svenska bronshjälten från 1994, Stefan Schwarz har spelat i klubben. Han gjorde en säsong här, direkt efter VM-succén. Trots att han bara spelade här en kort tid hann han definitivt göra avtryck med sin vinnarskalle, och är definitivt inte bortglömd bland de som följde Arsenal under den perioden.

Pubar för Arsenal-fans

Om du besöker London för att se en match med Arsenal är det inte fel att besöka någon av supporterpubarna. Det är ett perfekt sätt att ladda upp inför matchen och ett härligt sätt i insupa lite engelsk supporterkultur när den är som allra bäst. För många är det en livsstil att vara Arsenalsupporter, och att umgås på puben före och efter match är en stor del av söndagsupplevelsen.

Två pubar att rekommendera om du vill ha väldigt nära till arenan, är El Comandante på 10 Annette Road, som ligger tre minuter från arenan, samt The Tollington som ligger på 115 Hornsey Road, som är belägen endast 7 minuter från Emirates Stadium.

Recensioner och betyg för Fotbollsresa.nu

Läs alla recensioner här

4,7 av 5 (3 recensioner)

En mycket bra tjänst, kollar alltid här innan jag bokar min fotbollsresa. Prisjakt för fotbollsresor!

5 av 5

Bra sida som ger överskådlighet.

4 av 5

Bra information om lag och destinationer för en som inte varit på fotbollsresa tidigare.

5 av 5