Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Liverpool

Jämför fotbollsresor med Liverpool FC

En fotbollsresa till Liverpool och Anfield står högt upp på önskelistan hos många europeiska fotbollsfans, klubben tillhör en av de allra mest populära i England och idag har den tyske tränaren Klopp byggt ihop ett lag som gör bra ifrån sig både i ligan och i Champions League. Tongivande i dagens Liverpool är Mohamed Salah, Luis Díaz och Trent Alexander-Arnold. Vill du se Liverpool spela på sin hemmaplan så är det en bra början att jämföra alla fotbollsresor med Liverpool FC på vår sajt.

Hur går man tillväga om man vill åka på en fotbollsresa med Liverpool?

Till cup-matcher såsom ligacupen eller FA-cupen kan det gå att köpa biljetter direkt från klubbens hemsida, men i de allra flesta fall är det både enklast och smidigast att köpa av en av de biljettförsäljare och resebyråer som vi listar på denna sida. Många säljer både lösa Liverpool biljetter men det finns också resebyråer som säljer kompletta paketresor med matchbiljett, hotell och flyg inkluderat.

Ta del av Liverpool FC:s unika historia

Du kan i samband med din fotbollsresa till Liverpool också göra en så kallad stadium tour, det innebär att du får kolla in omklädningsrum, spelartunnel och pressrum. I närhet till detta finns också Liverpool FC Museum där du kan läsa på om klubbens historia.

Köp Liverpool biljetter idag och gör dig redo för en oförglömlig resa!

Anfield har efter utbyggnad en kapacitet på drygt 54 000 åskådare, du tar dig enklast till arenan med buss och taxi. Anfield är känd för sin fantastiska atmosfär och är värt ett besök oavsett vilket lag man håller på. Den dyraste matchen på året är sannolikt den mot rivalen Manchester United men det går också att hitta billigare matcher, framför allt cup-matcher eller matcher mitt i veckan.

Matcher säsongen 2022 | 2023

1

apr

2023

Manchester City

vs

Liverpool

Etihad Stadium

Premier League

fr 4 995 kr

Läs mer

4

apr

2023

Chelsea

vs

Liverpool

Stamford Bridge

Premier League

fr 3 495 kr

Läs mer

9

apr

2023

Liverpool

vs

Arsenal

Anfield

Premier League

fr 7 668 kr

Läs mer

17

apr

2023

Leeds

vs

Liverpool

Elland Road

Premier League

fr 2 915 kr

Läs mer

22

apr

2023

Liverpool

vs

Nottingham Forest

Anfield

Premier League

fr 4 094 kr

Läs mer

26

apr

2023

West Ham

vs

Liverpool

Olympic Stadium

Premier League

fr 1 925 kr

Läs mer

30

apr

2023

Liverpool

vs

Tottenham

Anfield

Premier League

fr 4 990 kr

Läs mer

3

maj

2023

Liverpool

vs

Fulham

Anfield

Premier League

fr 3 290 kr

Läs mer

6

maj

2023

Liverpool

vs

Brentford

Anfield

Premier League

fr 4 699 kr

Läs mer

13

maj

2023

Leicester

vs

Liverpool

King Power Stadium

Premier League

fr 2 295 kr

Läs mer

20

maj

2023

Liverpool

vs

Aston Villa

Anfield

Premier League

fr 4 805 kr

Läs mer

28

maj

2023

Southampton

vs

Liverpool

St Mary's Stadium

Premier League

fr 2 955 kr

Läs mer

Om fotbollsresor med Liverpool FC

Fotbollsresor med Liverpool är naturligtvis en stor upplevelse för dig som är en äkta Liverpoolfan, men det är också en resa som är väl värd att göra om du gillar fotboll i allmänhet. På klassiska Anfield Road kan du vara säker på att få en upplevelse utöver det vanliga och känslan när klassiska “You'll Never Walk Alone” hörs på full volym är svåröverträffad. Ett besök här bör definitivt vara på din bucketlist, oavsett om du håller på laget eller inte. En annan plats du behöver besöka om du åker på fotbollsresa med Liverpool är Liverpool Memorial som är ett minnesmärke för Hillsborougholyckan 1989, när 96 Liverpool fans miste livet. Det är en plats som alltid är full med blommor, hälsningar och fotbollshalsdukar från hela världen. Den är placerad bredvid You´ll Never Walk Alone-porten vid Anfield Road.

Biljetter till Liverpool FC

Biljetter till Liverpool FC, när det gäller matcher i Premier League, delas in i tre olika priskategorier. Dessa beror på vilken typ av motstånd som gästar Anfield Road. Kategori A-matcher är den mest högprofilerade typen, och därmed givetvis den dyraste, medan kategori C är matcher mot mindre klubbar och därmed billigare.

Om det är billiga biljetter till Liverpool som du är ute efter är det alltså smart att välja kategori-C matcher, men givetvis är de mest intressanta matcherna, rent fotbollsmässigt, kategori A-varianten. Oavsett vilken typ av match du köpt biljett till kan du dock räkna med god stämning på Anfield Road.

Prisnivåerna på biljetter till Premier League matcher ligger ungefär mellan 37 och 59 pund. När det gäller Champions League-biljetter till Liverpools hemmamatcher så har de samma prisnivåer som kategori A- matcher i Premier League. Vill man köpa fotbollsbiljetter till Liverpools hemmamatcher rekommenderas det generellt att vara ute i god tid, då de ofta går åt relativt snabbt. Du kan få översikt över vilka matcher som det finns biljetter till på Liverpools hemsida.

Om du är med i Liverpools medlemsklubb får du förtur när det gäller biljettköp. Det finns olika typer av medlemskap. Om man ska ha åtgång till fotbollsbiljetter ska man välja så kallat fullt medlemskap, som kostar ungefär 40 pund för européer.

Så kommer du till Anfield Road

Anfield Road ligger cirka 3,5 kilometer norr om Liverpools centrum i området Anfield. Detta ligger nära Stanley Park som är en park som också skiljer Anfield Road från från Evertons hemmaarena Goodison park. Dessa två arenor ligger mindre än en kilometer från varandra.

Från centrum kommer du till Anfield via buss 17 från Queens square, som ligger nära Liverpool Lime Street station. Andra möjligheter är buss 26 eller 27 från Paradise street eller buss 917 från Saint John's Lane. Alla bussar kör direkt till Anfield Road.

Ett annat alternativ är att ta en taxi från centrum, som tar mellan 10 och 20 minuter beroende på trafik. Det rekommenderas att du tar dig ut till området omkring Anfield Road i god tid på matchdagen, både för att undgå trafik, men också för att ta del av stämningen. Pubarna i närheten av stadion är fyllda av Liverpoolfans och är definitivt värda ett besök.

Pubar för Liverpool fans

Det finns många pubar i Liverpool där du kan ladda upp för matchen tillsammans med fansen. Bland annat kan the Sandon på Oakfield Road nämnas. Detta är puben där Liverpool grundades och är givetvis bara av den anledningen värd ett besök. Här kan du i lugn och ro läsa matchprogrammet, samtidigt som du snackar fotboll med lokala fans.

Fotbollsresor med Liverpool där flyg och hotell ingår

Ett smidigt och bekvämt sätt att åka på fotbollsresa med Liverpool på är att köpa hela resan i form av ett paket hos en resebyrå. I dessa fall är antingen både flyg och hotell inräknat, eller bara hotell och matchbiljett.

Fördelen med att köpa ett paket är att hela fotbollsresan är planerat förhand, dvs du behöver inte själv tänka på att boka flyg eller hotell. Samtidigt är det viktigaste av allt, själva fotbollsbiljetten också säkrad. Som sagt behöver man vara ute i god tid när det gäller beställningar av matchbiljetter och det kan vara så att man måste gå med i medlemsklubben för att överhuvudtaget ha en chans på biljett. Allt detta kan undvikas om man istället beställer en fotbollsresa med flyg och hotell.

Man behöver dock vara uppmärksam på att många resebyråer säljer sina fotbollsresor med Liverpool med hotell och biljett och har flyg som ett extra tillval. I sådana fall behöver man själv beställa flyg.

En annan fördel med att beställa fotbollsresor med Liverpool via resebyrå är att man ofta får tillgång till en guide på resan som kan ge bra tips. Dessa har ofta stor kunskap om både staden och klubben och kan ge dig input som du inte skulle fått annars. Detta kan ofta göra resan både enklare och mer intressant.

Billiga fotbollsresor med Liverpool FC

När du letar efter billiga fotbollsresor med Liverpool har du två möjligheter, antingen hittar du en billig resa hos en resebyrå. Det kan som tidigare nämnt vara ett väldigt bra alternativ. Det andra alternativet är att du själv arrangerar din egen resa till Liverpool. Detta kan ibland vara något billigare, då du själv kan välja flyg och hotell alltefter vilken prisklass du föredrar. När det gäller flyg kan du antingen flyga till Liverpools John Lennon Airport som ligger nära staden, eller använda dig av Manchester Airport, som ligger ungefär en timme från Liverpool med tåg. Ett lite mer besvärligt alternativ är att först flyga till London och sedan därifrån ta tåget.

Om du själv tänker arrangera din fotbollsresa och om du verkligen vill ha det billigaste alternativet ska du fundera över hur många dagar du vill vara borta. Ju färre dagar, desto billigare blir det naturligtvis. Man kan också hitta väldigt billiga hotell i Liverpool om man använder olika jämförelsesajter och sökfunktioner online. Du kan exempelvis kolla på hotels.com för att hitta billiga alternativ. Största utmaningen när man ska arrangera sin egen fotbollsresa med Liverpool är just att få tag på biljetter. Det är som sagt väldigt viktigt att vara ute i god tid för att få tag på sådana.

Liverpools historia

Historien om Liverpool FC börjar faktiskt med rivalen Everton. Trots att den förstnämnda klubben absolut är storebror i staden så började den som en avknoppning av Everton. Ett gräl med den dåvarande arenaägaren John Holding över en så trivial sak som hyra, ledde till att Everton flyttade till Goodison Park och att han nu hade en arena, men inget lag. Han fick då skapa ett nytt sådant, med hjälp av några få kvarvarande medlemmar och en hel del snabba rekryteringar. På så vis bildades 1892 Liverpool FC.

Sedan dess har klubben varit en av Englands mest framgångsrika och dominerade länge tillsammans med Manchester United engelsk fotboll, innan nya pengar och möjligheter strömmade till Premier League och lag som Chelsea och Manchester City.

Men de har också haft en hel del tunga stunder, både på planen och utanför.1989 inträffade en av de största läktarkatastrofer som hänt i England, då totalt 96 personer omkom. Alldeles för mycket publik välde in på Hillsborough Stadium i Sheffield under en semifinal i FA-cupen och folk kom att krossas mot stängslet mellan läktaren och planen. Utanför arenan finns en minnesplats för offrena.

Laget har blivit engelska mästare 18 gånger, men har sedan millennieskiftet haft svårt att leva upp till sin status. Närmast att vinna ligan var de 2013- 2014 då de föll på målsnöret. Nu är de dock starkare än på väldigt länge och med Jürgen Klopp vid rodret är laget en värdig utmanare till Pep Guardiolas Manchester City.

Kända spelare genom åren

Liverpool har haft många storspelare under årens lopp bland annat kan Ian Rush, Steven Gerrard, Luis Suarez, John Barnes och Peter beardsley nämnas.

Den nuvarande startelvan har blivit mer och mer stjärnspäckad, då man valt att spendera mycket pengar på spelarinköp. Mohamed Salah hade en enormt lyckad debutsäsong i klubben, och är stundtals uppe och nosar på Messi- och Ronaldonivåer. Liverpool har något stort på gång, och det är inte orimligt att den nuvarande eran kommer att kunna matcha tidigare storhetstider.

Svenska spelare

Den enda svenska spelare som har spelat för Liverpool är Glenn Hysén. Han spelade i klubben mellan 89 och 92 och var inledningsvis väldigt framgångsrik. Bland annat blev han 1989 ligamästare med Liverpool. Han värvades till laget efter en hjälteinsats på Wembley mot England i VM kvalet. Både Manchester United och Liverpool ville signa honom efter en närmast klassisk insats som gav honom betyg 6 av 5 i både Expressen och Aftonbladet ("Hysénklass"). Det var på många sätt Glenn Hysén mot England i den matchen och det är en av de mer dominanta mittbacksinsatser som har gjorts av en svensk i en enskild match. Han passade snabbt in i Liverpool, både när det gällde spelstil och jargong, och var populär bland fansen.

...

Liverpool FC är den mest meriterade klubben i England. Med 18 ligatitlar, sju segrar i FA-cupen, åtta ligacupguld, fem segrar i Europacupen/Champions League och tre guld i UEFA-cupen ligger Liverpool precis före Manchester United i medaljligan.

Liverpool delar in sina hemmamatcher i tre kategorier. Biljetterna för matcher i kategori A är dyrast medan biljetterna för kategori C-matcher är billigast. För de riktigt stora mötena kan det vara mycket svårt att få tag i biljetter, även om du är medlem i den officiella supporterklubben. Det bästa valet är att boka matchbiljetter tillsammans med hotell och eventuellt flyg i en paketresa. Om du verkligen älskar Liverpool ska du absolut försöka få tag till en biljett på den legendariska läktaren The Kop.

Liverpool må ha tappat lite av den stjärnstatus man hade under 1970- och 1980-talen, men nu verkar klubben vara på rätt väg igen. Med stjärnor som Luis Suarez och Steven Gerrard finns mycket kvalitet. Gerrard är, tillsammans med Robbie Fowler, Michael Owen och Fernando Torres, de största stjärnorna under de senaste åren.

Annat att göra i Liverpool

Liverpool är inte en särskilt stor stad. Det går enkelt att ta sig runt i staden till fots. Några av de sevärdheter du inte får missa är de mysiga kvarteren kring Albert Dock, den magnifika anglikanska katedralen och de två museerna Liverpool Museum och Merseyside Maritime Museum. Om du är en fan av The Beatles har du givetvis enkelt att få ditt lystmäte i Liverpool.

Oavsett om du är fotbollsfantast eller ej har du glädje av att följa med på en fotbollsresa med Liverpool FC. Förutom att se Englands genom tiderna mest framgångsrika lag spela får du under ett par dagar besöka den spännande storstaden Liverpool som blev Europas kulturhuvudstad 2008.

Under din fotbollsresa med Liverpool kan du gå guidade turer där du har möjlighet att besöka den berömda fotbollsarenan Anfield som laget Liverpool har som hemmaarena. Givetvis får du heller inte missa berömda sevärdheter som The Beatles History, Goodison Park och St Georges Hall med mera.

I väntan på att matchen ska gå av stapeln lär du inte gå sysslolös i Liverpool. Staden har mer att erbjuda än du kan göra på tre dagar, så planera in besöken väl. Oavsett om ni åker som familj eller ett kompisgäng kommer er fotbollsresa med Liverpool skänka ett minne för livet.

Slappna av på genuina engelska krogar där ni kan fukta strupen såväl som mätta magen i väntan på matchen, mellan besöken eller den guidade turen. Stäm in i skönsång medan Liverpoolfansen sjunger ”You'll never walk alone” i baren (sången är klassisk för äkta liverpoolfans). En fotbollsresa med Liverpool kan du få i flera olika paket. Antingen köper du endast en matchbiljett och ordnar resa och boende själv, eller så kan du köpa ett paket med resa och match eller resa, match samt boende.