We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Fotbollsresor till La Liga

Biljetter till La Liga-matcher kan bokas på individuella klubbars hemsidor eller andra återförsäljare. Däremot, likt många andra europeiska fotbollsligor, kan personer med säsongsbiljetter ofta tilldelas biljetter en vecka före allmänheten, så om du planerar att vara en regelbunden besökare till en viss klubb kan en säsongsbiljett hjälpa dig på vägen.

Spanien är en populär oas för turister och som så finns det utmärkta väg- och järnvägsspår som är ideala för semestersökaren och den internationella sportturisten. Alla La Liga-matcher ligger inom räckhåll från vägar eller järnvägar, men för den internationella fotbollsfantasten är Spanien väl försöjt för luftvägar. Barcelona (El Prat) flygplats tjänar den katalanska delen eller östra delen av landet, i mitten av landet finns tre flygplatser kring Madrid medan Santander flygplats tjänar den norra delen av landet och i syd finns Granada flygplats som tar turister till de underbara stränderna vid Medelhavet. Slutligen har den västra delen av landet Celta Vigo flygplats som tar semesterresenärer till de legendariska turistattraktionerna som gjort Spanien så populärt de senaste årtiondena.

Matcher säsongen 2018 | 2019

5 apr 2020
Espanyol vs Levante
RCDE Stadium
La Liga
fr 690 kr
Läs mer
5 apr 2020
Atletico Madrid vs Real Valladolid
Wanda Metropolitano
La Liga
fr3 250 kr
Läs mer
12 apr 2020
Barcelona vs Athletic Bilbao
Camp Nou
La Liga
fr1 090 kr
Läs mer
12 apr 2020
Real Madrid vs Mallorca
Santiago Bernabéu
La Liga
fr 990 kr
Läs mer
22 apr 2020
Atletico Madrid vs Alaves
Wanda Metropolitano
La Liga
fr 990 kr
Läs mer
22 apr 2020
Espanyol vs Real Madrid
RCDE Stadium
La Liga
fr1 490 kr
Läs mer
26 apr 2020
Barcelona vs Atletico Madrid
Camp Nou
La Liga
fr2 690 kr
Läs mer
26 apr 2020
Real Madrid vs Getafe
Santiago Bernabéu
La Liga
fr1 290 kr
Läs mer
3 maj 2020
Atletico Madrid vs Mallorca
Wanda Metropolitano
La Liga
fr1 690 kr
Läs mer
3 maj 2020
Espanyol vs Leganes
RCDE Stadium
La Liga
fr 680 kr
Läs mer
10 maj 2020
Real Madrid vs Alaves
Santiago Bernabéu
La Liga
fr1 395 kr
Läs mer
10 maj 2020
Barcelona vs Espanyol
Camp Nou
La Liga
fr1 990 kr
Läs mer
13 maj 2020
Espanyol vs Eibar
RCDE Stadium
La Liga
fr 790 kr
Läs mer
13 maj 2020
Atletico Madrid vs Real Betis
Wanda Metropolitano
La Liga
fr1 490 kr
Läs mer
17 maj 2020
Real Madrid vs Villarreal
Santiago Bernabéu
La Liga
fr1 690 kr
Läs mer
17 maj 2020
Barcelona vs Osasuna
Camp Nou
La Liga
fr1 995 kr
Läs mer
24 maj 2020
Espanyol vs Celta Vigo
RCDE Stadium
La Liga
fr 790 kr
Läs mer
24 maj 2020
Atletico Madrid vs Real Sociedad
Wanda Metropolitano
La Liga
fr1 690 kr
Läs mer

Fakta om La Liga

La Liga, eller Primera División är toppnivån av den spanska fotbollsligan. Ligan är världskänd för den spektakulära rivaliteten mellan Barcelona och Real Madrid, divisionens mest dominanta lag. Några av de bästa spelarna i fotbollsvärlden har spelat i La Liga och ligan har skrytit med många internationella spelare. Sedan 1929 har 20 lag tävlat i mästerskapen där de tre bottenlagen flyttas ner till andra nivån av spansk fotboll, Segunda División. Under ligans 86 års historia har Real Madrid tagit hem mästerskapen fantastiska 32 gånger och deras stora rivaler Barcelona har vunnit titeln imponerande 23 gånger. I själva verket var Real Madrid det dominanta laget i spanska Primera División från femtiotalet till sena åttiotal, men sedan nittiotalet har Real Madrid fått dela rampljuset med de tuffa rivalerna Barcelona.

Enligt Europeiska fotbollsförbundet (UEFA) är La Liga den starkaste ligan i Europa, baserat på lagens pretationer i europeiska mästerskap. Statistiken ljuger inte och La Liga skryter med imponerande data vilka inkluderar att ha klubbar som vunnit flest UEFA Champions League-titlar, 15 totalt. Dessutom är Real Madrid den mest framgångsrika klubben i UEFA Champions League efter att ha vunnit det prestigefyllda mästerskapet tio gånger. Lägg därtill att La Liga-lagen inte är främmande för framgång i UEFA-cupen/UEFA Europaligan, där Sevilla håller rekordet med 4 titlar. La Liga är också den enda ligan i europeiska tävlingar som har tagit fram båda finalisterna i UEFA Champions League-finalen, inte bara en utan två gånger. Slutligen har världsklassade spelare som utövat sin verksamet i La liga vunnit fler FIFA World Player of the Year- samt Ballon d’Or-utmärkelser än någon annan liga, 11 respektive 18.

La Liga fortsätter vara en av de mest populära fotbollsligorna i världen och har en hög medelnärvaro på matcher som nådde sin topp under säsongen 2011-12, med imponerande 28,265 åskådare. Detta placerar La Liga som den tredje högsta professionella fotbollsligan, bakom tyska Bundesligan och den engelska Premier League.

Historia

Efter att det ursprungligen föreslogs 1929, enades Real Federación Española de Fútbol slutligen om att tio lag formade den konstituerande Primera División 1929.
När man bestämde vilka klubbar som skulle forma den nya ligan hade tidigare vinnare av Copa del Rey förtur. Som så kom Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Real Unión and Arenas Club de Getxo att bli de första valda lagen för Primera División. Dessa följdes av ständigt återkommande Copa del Rey-deltagare som Atlético Madrid, Espanyol och Europa innan den sista liga-platsen gick till Racing de Santanter som vann en knock out-tävling. Intressant nog, av originalklubbarna som formade ligan den där sommaren 1929, så är det bara Athletic Bilbao, Barcelona och Real Madrid som aldrig blivit nedflyttade från toppnivån av spansk fotboll.

Madrids lag från 1961 räknas som ett av de bästa lagen någonsin och vann ligan 5 gånger obesegrat till 1965. Sen dess dominerade klubben i La Liga tills 1980 då klubben vann mästar-titeln inte mindre än 14 gånger.

Däremot var det det legendariska Barcelona-laget 1988 när Johan Cruyff drog ihop spelare som Josep Guardiola, José Mari Bakero, Txiki Beguiristain, Goikoetxea, Ronald Koeman, Michael Laudrup, Romário och Hristo Stoichkov som formade vad som kom att bli känt som the Dream Team. Det var detta legendariska lag som kom att vinna fyra mästerskap mellan 1991 och 1994 likväl som att dominera alla europeiska tävlingar.

Recensioner och betyg för Fotbollsresa.nu

Läs alla recensioner här

4,7 av 5 (3 recensioner)

En mycket bra tjänst, kollar alltid här innan jag bokar min fotbollsresa. Prisjakt för fotbollsresor!

5 av 5

Bra sida som ger överskådlighet.

4 av 5

Bra information om lag och destinationer för en som inte varit på fotbollsresa tidigare.

5 av 5