Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Tottenham

Jämför fotbollsresor med Tottenham Hotspurs FC

Fotbollsresor till Tottenham och London är mycket populära och laget spelar en mycket underhållande fotboll. Med spelare som Harry Kane, Heung-Min Son, Lucas Moura och Dejan Kuluseviski med flera så har laget presterat riktigt bra under senare år och tillhör numera den absoluta toppen i Premier League. På vår sajt kan du jämföra aktuella priser på fotbollsresor med Tottenham Hotspurs från samtliga stora biljettförsäljare och resebyråer. Se Spurs spela under säsongen 2021/2022 på nybyggda Tottenham Hotspur Stadium som tar in 62 850 åskådare, hit man alltså flyttade från tidigare arenan White Hart Lane.

Hur går man till väga om man är sugen på en fotbollsresa med Tottenham?

På vår sajt kan du både köpa lösa matchbiljetter till Tottenham eller en fotbollsresa med Tottenham där även hotell och/eller flyg ingår. Välj den match du är intresserad av och läs vidare om de olika försäljarnas erbjudanden. Fundera över vad som är viktigt för dig, bra platser på läktaren, fint hotell eller något annat. Vissa matcher säljs slut så det är en god idé att vara ute i tid.

Se flera matcher på din fotbollsresa?

Bokar du en fotbollsresa till London för att se ditt Tottenham spela så kan du också kombinera resan med andra nöjen, i London är utbudet stort och det finns något för alla intressen. Har du tänkt spendera en helg så finns möjligheten att se fler matcher på resan, det finns ett stort antal London-lag i de högsta divisionerna.

Köp Tottenham biljetter och upplev ditt lag på nära håll

Laget spelar sina hemmamatcher på Tottenham Hotspur Stadium som har en kapacitet på 62 850 åskådare. Till arenan tar du dig enklast via tunnelbanan och det finns många restauranger och pubar i området runt omkring. För att få tag i biljetter till Tottenhams hemmamatcher så finns det vissa matcher möjlighet att köpa direkt från klubben, enklast och smidigast är dock att köpa via en etablerad återförsäljare.

Matcher säsongen 2022 | 2023

3

apr

2023

Everton

vs

Tottenham

Goodison Park

Premier League

fr 2 101 kr

Läs mer

8

apr

2023

Tottenham

vs

Brighton

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

fr 1 618 kr

Läs mer

15

apr

2023

Tottenham

vs

Bournemouth

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

fr 1 510 kr

Läs mer

23

apr

2023

Newcastle

vs

Tottenham

St James Park

Premier League

fr 8 415 kr

Läs mer

27

apr

2023

Tottenham

vs

Manchester United

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

fr 3 255 kr

Läs mer

30

apr

2023

Liverpool

vs

Tottenham

Anfield

Premier League

fr 4 990 kr

Läs mer

6

maj

2023

Tottenham

vs

Crystal Palace

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

fr 1 490 kr

Läs mer

13

maj

2023

Aston Villa

vs

Tottenham

Villa Park

Premier League

fr 2 101 kr

Läs mer

20

maj

2023

Tottenham

vs

Brentford

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

fr 1 618 kr

Läs mer

28

maj

2023

Leeds

vs

Tottenham

Elland Road

Premier League

fr 3 300 kr

Läs mer

Om fotbollsresor med Tottenham Hotspur

Fotbollsresor med Tottenham Hotspur, eller bara Spurs som klubben populärt kallas, erbjuder en klassisk engelsk fotbollsupplevelse i norra London. I en sådan ingår givetvis andra obligatoriska moment, såsom god fotbollsstämning på puben, lite fish and chips och att resa till matchen via tunnelbanan tillsammans med andra fans. En fotbollsresa till London är en komplett fotbollsritual du inte bör missa.

Sedan säsongen 2018/2019 har gamla legendariska White Hart Lane ersätts av nya Tottenham Hotspur Stadium. Denna nya moderna arena är definitivt värt ett besök, oavsett om du håller på laget eller inte.

En fotbollsresa med Tottenham kan med fördel kombineras med en weekend i London. I denna metropol finns naturligtvis väldigt mycket.

Fotbollsbiljetter till Tottenham Hotspur

Priset på fotbollsbiljetter till Tottenhams hemmamatcher varierar beroende på vilka de möter. Motståndarna i Premier League delas upp i tre kategorier, A B och C, där den första kategorin är den dyraste och innebär biljetter till matcher mot de mest kända och prestigefyllda klubbarna. Nivå C är den billigaste och är det pris som gäller mot de minst efterfrågade motståndarna.

Biljetter säljs via klubbens hemsida och det är möjligt att få tag på sådana, men det är viktigt att vara ute i hyfsat god tid om det exempelvis handlar om en kategori A-match. Liksom alla andra engelska klubbar har Tottenham sin egen medlemsklubb, One Hotspur, där medlemmar får en rad olika fördelar.

Detta gäller inte minst biljettköp, där det absolut är det fördel att vara medlem, då biljetterna blir betydligt lättare att få tag på. Det finns två olika typer av medlemskap,One Hotspur Lilywhite, respektive One Hotspur Bronze. Den första varianten kostar någonstans mellan 40-50 pund per år, medan den sistnämnda kostar ca 57-63 pund. Om du tänker se Tottenham ett par gånger per år kan det vara läge att investera i ett One Hotspur Lilywhite-medlemskap.

Den generella biljettförsäljningen för de som inte är medlemmar börjar 10 dagar efter One Hotspur bronze, vilket gör att man riskerar att ett väldigt begränsat antal biljetter överhuvudtaget kommer till försäljning online.

Kategori A-biljetter kostar mellan 48 och 81 pund, Kategori B mellan 37 och 38 pund och kategori C mellan 32 och 47 pund. Kategori A innebär i praktiken klubbar som Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United och West Ham. Kategori B innebär Aston Villa, Everton, Newcastle, Sunderland, Watford, och Southampton, medan kategori C innebär Crystal Palace, Bournemouth, Leicester, Stoke, Norwich, Swansea och WBA.

Så tar du dig till Tottenham Hotspur Stadium

När du ska till Tottenham Hotspur Stadium är det smart att använda sig av den offentliga transportsystemet. Det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till stadion är att ta tåget till White Hart Lane eller Northumberland Park. Restiden från centrala London ligger på ungefär 25-30 minuter till båda dessa stationer.

Från White Hart Lane är det sedan ca 45 minuters gångavstånd till Tottenham Hotspur Stadium och detta tåg kan tas antingen från Liverpool Street eller via byte från tunnelbanan vid Seven Sisters på Victoria linjen. Från Northumberland Park Station så tar det cirka 8 till 10 minuter att gå till Tottenham Hotspur Stadium och även detta tåg kan tas direkt från Liverpool Street Station, eller via byte från tunnelbanan vid Tottenham Hale, som även den ligger på Victoria linjen. Den närmaste tunnelbanestationen är seven Sisters på Victoria linjen som ligger ca 25-30 minuter från Stadion.

Pubar för Tottenham-fans

Det finns flera supporterpubar i närheten av Tottenham Hotspur Stadium. The Park, som ligger på 220 Park Lane, och The Elmhurst, belägen på 131 Lordship Lane, är definitivt att rekommendera för dig som vill ladda upp inför matchen tillsammans med andra Tottenhamfans. Detta är närmast ett obligatoriskt inslag om du vill ha en komplett fotbollsupplevelse när du åker till England för att se ditt favoritlag. Om du skulle hålla på något annat lag än det som puben är avsedd för så bör du dock tona ner detta under besöket.

Fotbollsresor med Tottenham där flyg och hotell ingår

Om du vill åka på fotbollsresa med Tottenham, där flyg, hotell och frukost ingår i samma paketresa, finns det många bra möjligheter till detta. Att köpa ett samlat paket, där allting är inkluderat är ett väldigt bekvämt sätt att resa på. Det finns flera resebyråer som arrangerar den här typen av resor och när du beställer ett färdigt paket genom en sådan ska du vara uppmärksam på om flyg ingår i resan eller inte. Resorna säljs nämligen typiskt med eller utan flyg, medan hotell alltid ingår. Om du själv vill boka flyg till London är det relativt enkelt och billigt och du kan ta dig dit och hem för ca 1000 kr.

Om du väljer att köpa ett färdigt paket till din fotbollsresa med Tottenham hos en resebyrå får du några fördelar på köpet. Dels kan du få tillgång till många råd och tips på vägen från reseguider som kan staden väldigt bra. Du behöver inte heller själv försöka få tag på matchbiljetter, vilket kan vara ganska besvärligt, åtminstone till stora matcher.

Billiga fotbollsresor med Tottenham Hotspur

När du letar efter en billig fotbollsresa med Tottenham till London kan du antingen välja att köpa en färdig resa hos en resebyrå om du hittar någon som du tycker har ett bra pris. Detta är en smart och bekväm lösning om du inte vill planera för mycket av resan själv. Om du istället vill planera din egen resa och själv stå för bokning av flyg, hotell och fotbollsbiljetter kan du naturligtvis hitta billigare alternativ på egen hand.

Det mest prisvärda alternativet när det gäller boende brukar vara ett bed and breakfast någonstans centralt i London. Dessa är ofta belägna i klassiska viktorianska hus med 3-4 våningar. Man ska inte förvänta sig någon fantastisk komfort eller frukost, men det är funktionellt och billigt och du kan ganska enkelt få ett boende för två personer för mellan 600 och 1000 kr per natt. Om man vill bo på ett hotell, med mer komfort och lyx, så behöver man troligtvis lägga ungefär 1500 kr per natt. Om du vill leta efter billiga alternativ för boende i London kan du exempelvis välja att gå ut på hotels.com och söka själv.

Flygbiljetter är som sagt ofta billiga från Sverige till London, detta beroende på att lågprisaktörer konkurrerar våldsamt när gäller kunder, plus att det finns väldigt många avgångar att välja mellan. Du kan bland annat gå ut på Momondo.se för att få tag på billigast möjliga flygbiljetter.

Om du vill ha en riktigt billig fotbollsresa med Tottenham Hotspur ska du definitivt välja en match där motståndarna är i kategori C. Då kan du få tag på biljetter för bara runt 30 pund, ungefär 300 kr.

Tottenhams historia

Klubben grundades 1882, då under namnet Hotspur FC. Det var några spelare ur The Hotspur Cricket Club som även ville spela fotboll. Namnet har sitt ursprung från Shakespearekaraktären Harry Hotspur vars mod och temperament skulle vara en del av klubbandan. Klubben ändrade 1884 namn till Tottenham Hotspur, detta för att inte förväxlas med klubben London Hotspur FC. Skolpojkarna som startade klubben brukade ha sina möten under en gatlykta på Park Lane som ligger i närheten av den nuvarande stadion.

1908 valdes klubben in i The Football league och började spela i andradivisionen. Detta var startpunkten för Tottenham som proffsklubb.

Klubben har inte varit utan framgångar under årens lopp. Åren 1949 till 1974 innehöll en del höjdpunkter, bland annat vann man ligan som nykomlingar 1950/51, samt dubbeln 1960/61. De har också vunnit

UEFA Europa League 1971/72 samt 83/84 och har en cupvinnarcup-titel från 1962. Klubben har även vunnit FA-cupen 8 gånger, samt ligacupen 4 gånger.

Till många supportrars stora glädje verkar dock klubben vara på väg mot en ny framgångsera och har definitivt tagit upp kampen med de största klubbarna när det gäller fighten om ligatitlarna.

Kända spelare genom åren

Tottenham har inte varit lika framgångsrika under årens lopp som de absolut största engelska klubbarna. Det har dock funnits en del fotbollslegender som har spelat i klubben genom åren. Ett exempel är exempelvis Glenn hoddle som var en ovanligt underhållande engelsk spelare under sin tid, samt den notoriska målskytten Gary Lineker. Även den tyska stjärnan Jürgen Klinsmann har haft en sejour i klubben.

Det är dock under de senaste åren som Tottenham har börjat träda fram

på allvar igen och flera storstjärnor har spelat i klubben under det senaste decenniet. Här återfinns bland annat storstjärnan Gareth Bale som numera spelar i Real Madrid tillsammans med Luka modric som också spelade i Tottenham under hans tid i klubben. Lagets nuvarande storstjärna är Harry Kane som är en regelbunden skytteligavinnare i Premier League.

Svenska spelare

Den enda svenska fotbollsspelare som har spelat i Tottenham på A-lagsnivå är Erik Edman. Den svenska landslagsbacken spelade i laget säsongen 2004/2005 och hann under den tiden med att åstadkomma det som många räknar som det snyggaste Tottenham-målet den här sidan av millennieskiftet. Det var ett långskott borta mot Liverpool på Anfield Road som för evigt har etsat sig fast i supportrarnas minnen. Det blev utsett till årets mål i Premier League under den säsongen.

...

Tottenham är ett lag som alltid spelar vackert och med fart. Så har det varit under lång tid. Meriterna kanske inte är så enastående men Tottenham, eller Spurs som smeknamnet lyder, är alltid ett sevärt lag.

De flesta av Tottenhams hemmamatcher är slutsålda tidigt. Om du ändå vill försöka dig på att köpa biljetter på egen hand kan du göra det via telefon, på nätet eller på plats på White Hart Lane. Det kan dock rekommenderas att du bokar dina biljetter genom en svensk researrangör som dessutom kan ordna paketpris med flyg och hotell.

Tottenham grundades 1882. Genom historien har klubben samlat på sig två ligatitlar (senast 1960/61), åtta segrar i FA-cupen (senast 1991) och fyra ligacupvinster. Intressant är också att Tottenham vann den första upplagan av UEFA-cupen (1972). Bland de större stjärnorna på senare tid kan nämnas den store publikfavoriten David Ginola, Robbie Keane, Sol Campbell, Luka Modric och Jürgen Klinsmann.

Annat att göra i London

På White Hart Lane kan du ta en guidad rundtur och få se alla de mest intressanta delarna av arenan. Du får bland annat kika in i omklädningsrummen, gå i spelartunneln och provsitta stolarna på avbytarbänken. Om du bokar en fotbollsresa för att se Tottenham och får lite tid över har du förmodligen inga problem att aktivera dig. Du kan besöka något av Londons många museer, strosa upp och ner för shoppinggatorna eller bara sätta dig ner med en pint och ta det lugnt.

Åk på fotbollsresa med Tottenham och heja fram ditt lag till seger. Att köpa fotbollsresor med Tottenham ger mycket mer än att bara se på fotboll. Avvara ett par dagar eller en weekend och tag med dig familjen på ett oförglömligt äventyr i London. Spendera ett par dagar med shopping, underhållning och roliga sevärdheter samtidigt som ni får se en äkta engelsk stormatch.

Tottenham Hotspur F.C var faktiskt det första laget i Storbritannien att på 1900-talet vinna en Double. Det vill säga att vinna den högsta serien i England och FA-cupen under samma år. Lagets ledstjärna har sedan 50-talet varit ”Att våga är att göra”, de går ständigt med inställningen att inte bara spela fotboll utan även spela underhållande och offensiv fotboll.

Tottenham är ett bostadsområde i Norra London, vilket gör att ni på kort tid kan ta er från hotellet eller fotbollsarenan till storstan. I närheten av fotbollsarenan i Tottenham finns en mängd pubar och matställen så ni lär varken gå hungriga eller törstiga till fotbollsmatchen.Köp ett paket som inkluderar resa, boende och match eller satsa endast på att köpa en matchbiljett, alternativt inkluderandes resa, valet är ert och här utlovas en upplevelse med skratt som kommer vara ett minne för livet.