Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Inter

Jämför fotbollsresor med FC Internazionale Milano

Inter, eller Football Club Internazionale som är klubbens fullständiga namn, är ett av Italiens mest framgångsrika klubbar och har tagit hem titlar i både ligan och europeiska cuper flertalet gånger under de senaste åren. Endast Juventus har tagit fler titlar i Italien och efter några tunga år under 90-talet har man nu återigen tagit kommandot i italiensk toppfotboll. Passa på att besöka Milano och San Siro under denna säsong för att uppleva spänningen på nära håll.

Hur köper man fotbollsresor till Inter?

Vi samlar alla företag som säljer både biljetter och paket till Inter på den här sidan, du väljer bara match så ser du en presentation av vilka försäljare som är tillgängliga. Fundera över om du vill köpa ett komplett paket med flyg eller bara matchbiljetter. Vill du ha biljetterna levererat till hotellet du bor på så går det fint, i vissa fall går det att köpa en E-biljett.

Upplev San Siro och besök museet

San Siro är italiens största arena med plats för över 80 000 åskådare, lite speciellt är det att Inter och stadens stora rivaler Milan delar denna arena, även det italienska landslaget spelar ofta sina matcher här. Ta en rundtur på arenan, besök pressläktare, avbytarbänk och omklädningsrum, kolla in museet och lagets gedigna historia.

Köp dina Inter-biljetter i dag

Italien är väldigt prisvärt jämfört med exempelvis England där priserna kan dra iväg, många har Serie A som sin favoritliga tack vare den vackra fotbollen och allt annat som italien också erbjuder. Som en av de största fotbollsnationerna i världen så ligger fotbollskulturen djupt rotad i befolkningen i Milano. Börja planera din nästa fotbollsresa till Italien i dag.

Matcher säsongen 2023 | 2024

Om fotbollsresor med Inter

FC Internazionale Milano, eller Inter som vi känner dem som här hemma, grundades 1908. Klubben hör till tungviktarna i Italien och pokalskåpet talar sitt tydliga språk om klubbens framgång genom åren. Klubbens bästa period sträckte sig från mitten av 2000-talet fram till 2010, då laget från modestaden vann Serie A hela fem gånger i rad. Den karismatiska tränaren José Mourinho ledde laget under de två sista säsongerna av den gyllene perioden. Han och hans stjärnspelare lyckades till och med vinna The Treble under säsongen 2009/2010, då Serie A-, Coppa Italia- och Champions League-titlarna bärgades hem till de blå delarna av Milano.

Om du beslutat dig för att besöka inter i Milano så gör du det enklast med hjälp av en resebyrå som specialiserat sig på fotbollsresor. Där har du möjlighet att beställa diverse samlingspaket, t.ex. ett paket med biljetter till både fotbollsmatchen, flyget och en hotellreservation. Om du är den mer självständiga sorten kan du beställa via Inters hemsida eller via telefon.

Inter grundades 1908 och redan under klubbens andra säsong vann de mästerskapet. Sedan dess har mästerskapet och andra titlar bärgats på löpande band. Det har blivit 18 Serie A-mästerskap, sju Coppa Italia-triumfer, fem Italia Super Cup-pokaler, tre UEFA Cup-pokaler, tre Champions League-titlar, två Continental Cup-pokaler och en gång har Inter vunnit VM för klubblag.

Sevärdheter och upplevelser i Milano

Den världsberömda staden Milano har mycket att erbjuda. Det handlar om allt från modeshower till superfina parker och grönområden som du kan njuta av i samband med din fotbollsresa. Vi måste också nämna sevärdheter som Duomo di Milano och Leonardo da Vincis Den Sista Nattvarden. Glöm heller inte att San Siro är en sevärdhet i sig (det finns även ett museum inne på arenan). Slutligen kan nämnas Monza-banan (känd från Formel-1), en uppsjö av teatrar, muséer och mycket, mycket mer. Du kommer inte att ha tråkigt i Milano.

Fakta om San Siro

I Italien är det betydligt mer vanligt än i resten av Europa att två lag delar på en hemmaarena. I Milano delar AC Milan och FC Internazionale på arenan San Siro, eller Giuseppe Meazzastadion som är det officiella namnet.

Fakta om San Siro

San Siro tar precis över 80 000 sittande åskådare. Arenan invigdes 1926 med en match mellan just Milan och Inter. Inter vann matchen med 6-3. Vid den här tiden låg publikkapaciteten på 35 000 åskådare. Det finns inget officiellt publikrekord men under 1950-talet var den officiella publikkapaciteten 100 000 åskådare och det sägs att arenan var fylld till bredden vid ett flertal tillfällen.

Arenans historia

Det var Milans president Piero Pirelli som beslutade att en ny, modern arena skulle uppföras i stadsdelen San Siro i Milano. Arenan stod klar 1926. De första åren var Milan ensamma om att använda arenan. Inter spelade nämligen sina hemmamatcher på Arena Civica fram till 1945.

Det gjordes en hel del förändringar på stadion under 1950-talet, men det var inför fotbolls-VM 1990 som San Siro fick den utformning som den har idag. Man byggde till exempel till en tredje våning på tre av läktarna, konstruerade ett tak för att täcka alla sittplatser och uppförde de numera så klassiska cylinderformade tornen runt om arenan.

1980 ändrades arenans officiella namn till Giuseppe Meazzastadion, för att hedra spelaren med samma namn. Meazza var en stor legend i Inter och spelade även två säsonger i Milantröjan.

Kommunikationer

San Siro ligger i den västra delen av Milano. Kommunikationerna till och från stadion är relativt goda. Du har möjlighet att ta tunnelbana, bil, buss eller spårväg. På matchdagar går en gratisbuss från Lotto Fiera-stationen till arenan. För att ta dig till Lotto Fiera kan du med fördel ta tunnelbanan (röd linje/linje 1).