Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Matcher säsongen 2020 | 2021

18 apr 2021
Torino vs Roma
Stadio Olimpico di Torino
Serie A
fr kr
Läs mer
21 apr 2021
Roma vs Atalanta
Stadio Olimpico
Serie A
fr kr
Läs mer
25 apr 2021
Cagliari vs Roma
Sardegna Arena
Serie A
fr kr
Läs mer
2 maj 2021
Sampdoria vs Roma
Stadio Luigi Ferraris
Serie A
fr kr
Läs mer
9 maj 2021
Roma vs Crotone
Stadio Olimpico
Serie A
fr kr
Läs mer
12 maj 2021
Inter vs Roma
San Siro
Serie A
fr kr
Läs mer
16 maj 2021
Roma vs Lazio
Stadio Olimpico
Serie A
fr kr
Läs mer
23 maj 2021
Spezia vs Roma
Stadio Alberto Picco
Serie A
fr kr
Läs mer

Fotbollsresor med Roma

AS Roma hör hemma i den italienska huvudstaden Rom. Laget tillhör ett av de största i den stövelformade halvön och man hittar för det Roma bland de 3-4 första lagen, när Serie A-säsongen närmar sig sitt slut. Det är dock länge sedan Roma senast tog hem titeln, man behöver gå tilllbaka till säsongen 2000/2001, där legender som Batistuta, Cafu, Walter Samuel, Zanetti, Tommasi, Montella, De Rossi och naturligtvis herr AS Roma själv, den levande legenden, Francesco Totti, som fortfarande spelar för klubben.

Vill du åka på en fotbollsresa och se när AS Roma spelar gör du det enklast genom att köpa biljetter via en resebyrå som erbjuder ett komplett paket. Här kan man till exempel beställa ett paket med fotbollsbiljetter, flygbiljetter och hotellnätter. Om du föredrar att göra allting på egen hand, besök då Romas hemsida eller köp biljetter på stadion eller via telefon.

Den traditionella storklubben såg dagens ljus 1927 till följd av en sammanslagning mellan tre st Rom-klubbar. Sedan dess har det blivit tre mästerskapsegrar, nio segrar i Coppa Italia och två Supercoppa-triumfer.

Olympiastadion i Rom

Roms Olympiastadion, Stadio Olimpico, är Italiens mest berömda fotbollsarena. Här avgörs den italienska cupfinalen varje år. Dessutom spelas de flesta av Italiens landskamper på Stadio Olimpico.

Fakta om Roms Olympiastadion

Roms Olympiastadion invigdes den 17 maj 1953. Invigningsmatchen gick mellan Italien och Ungern. Idag har arenan plats för 72 698 sittande åskådare, men publikkapaciteten har varit betydligt högre historiskt sett. Roms Olympiastadion är hemmaarena för de två Rom-klubbarna AS Roma och SS Lazio.

Kommunikationer

Roms Olympiastadion är belägen i Roms norra delar, cirka fyra kilometer från Vatikanstaten. Arenan ligger mycket vackert, med floden Tibern på den ena sidan och ett strövområde på den andra. Arenan har ingen egen tunnelbanestation. Det bästa valet för dig som ska ta dig till arenan är att ta spårvagn (linje 2) och hoppa av vid hållplatsen Mancini. Därifrån har du bara några minuters promenad till arenan.

Arenans historia


Byggnationen av Roms Olympiastadion inleddes 1928, men arenan stod faktiskt inte klar förrän 1953. Det tog alltså hela 25 år att färdigställa arenan. Andra världskriget var en av anledningarna till förseningen.

År 1960 stod Rom som arrangör för Sommar-OS. Inför tävlingarna gjordes alla ståplatser om till sittplatser. Det gjorde att publikkapaciteten närmast halverades, från cirka 100 000 till 53 000. Genom denna förändring blev Olympiastadion den första arena i Europa att enbart ha sittplatser.

Inför fotbolls-VM 1990 moderniserades och renoverades arenan. Först och främst ökade man antalet sittplatser till över 70 000. Dessutom minskade man avståndet från läktarna till planen. Man byggde också till ett tak. Det var på Roms Olympiastadion som finalen mellan Västtyskland och Argentina spelades.

År 1997 gjordes den senaste förändringen på arenan. Man uppgraderade helt enkelt arenan till att uppfylla UEFA:s krav på arenor för Champions League-finaler. Idag är Roms Olympiastadion en femstjärnig arena enligt UEFA:s ranking.

Roma Biljetter och resor

Se italiensk fotboll när den är som bäst, live. Tag chansen att se ditt favoritlag Roma spela mot någon av de italienska storlagen, kanske ett hett derby mot ärkerivalerna Lazio. Fotbollsresor med Roma bjuder på mer än vanlig fotboll, ni får ett paketerbjudande som inkluderar flyg, hotellvistelse såväl som matchbiljetter. Med andra ord har ni tid att hitta på annat i en stad som erbjuder spännande historia såväl som kultur, Rom.

Avvara ett par dagar och åk på en fotbollsresa med Roma. Förutom att se på italiensk toppfotboll har ni möjlighet att besöka en av världens häftigaste städer som bjuder på historia som sträcker sig tusentals år bak i tiden. Besök Colosseum där gladiatorerna kämpade för sitt liv, för att roa publiken. Tag en tur till Vatikanstaten, katolska kyrkans maktcentrum, och se det Sixtinska kapellet eller spendera pengar i någon av Roms världsberömda butiker.

Rom är ett centrum för turism och det återspeglas inte minst nattetid då barerna och nattklubbarna slår upp sina portar. För den partysugne resenären är roms nattliv perfekt. Dagtid kan man även hitta mysiga uteserveringar, restauranger och barer i så gott som varenda gathörn.

Fotbollsresor med Roma går att köpa i tre paket. Antingen ordnar man med resa samt boende själv och endast köper matchbiljett. De andra två alternativen är mer fördelaktiga och inkluderar då antingen hotell och matchbiljett, alternativt flyg, hotell och matchbiljett.

Sevärdheter i Rom

Det finns gott om saker att se och göra i Italiens huvudstad. Förutom att njuta av den italienska, så finns det världskända fenomen som Colosseum, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan, Vatikanen, Spanska trappan och mycket, mycket mer. Behöver du släcka så finns det också gott om barer och diskotek. Rom har allt!