Fotbollsresor till England

Fotbollsresor till England

England är fotbollens moderland. Det var engelska ”The Football Association”, som redan 1863 skapade de regler som bildat ramarna för det fantastiska spel vi kallar fotboll. Engelsmännen och britterna har ända sedan dess varit galna i fotboll, och den engelska Premier League är i dag världens största och mest sedda fotbollsturnering. Därför står Premier League överst på önskelistan hos varje fotbollsfan. Fotbollsresor till England är de mest populära resorna vi listar på vår hemsida.

Många svenskar har en alldeles speciell relation till den engelska fotbollen, och har en favoritklubb som de följer. Mycket tack vare Tipsextra, som skapades på initiativ av Lars-Gunnar Björklund 1969 och som sändes på lördagar i Sveriges Radio/TV ända fram till 1995.

Genom åren har vi också följt svenska fotbollsstjärnor som Henke Larsson, Kim Kjällström, Anders Limpar, Tomas Brolin och inte minst Fredrik Ljungberg , som bland annat spelade en avgörande roll när Arsenal vann dubbeln 2002.

Oöverträffad fankultur – You will never walk alone

När 45.000 åskådare på Anfield i Liverpool tillsammans sjunger Gerry and the Pacemakers ”You’ll never walk alone”, reser sig håren i nacken. Anfield Road, Liverpools hemmaplan, är vida känt för sin helt unika stämning. Här finns en fantastisk atmosfär, och inte minst ett engagemang från åskådarna som man inte kan uppleva på så många platser.

När du går på fotboll i England, så märker du tydligt att det för fansen handlar om mycket mer än att bara gå på ett sportevenemang. Det här är passion. För somliga betyder klubben nästan mer än den närmaste familjen.

Om du planerar en fotbollsresa till England, så se till att du inte missar den underbara stämning, som föregår matcherna på de lokala pubarna, där fansen värmer upp.  Men glöm inte att ha den rätta fotbollströjan på dig, eller de rätta färgerna, när du sätter dig i baren!

Historiska arenaupplevelser i världsklass

Du får några helt unika upplevelser på Premier Leagues gamla legendariska arenor, oavsett om du befinner dig på White Heart Lane, Stamford Bridge eller Anfield Road – samtliga är gamla och intima arenor som byggdes på 1800-talet, där man verkligen förnimmer historiens vingslag.

Premier League bjuder självfallet också på toppmoderna arenaupplevelser på arenor som byggts på senare tid. Till exempel på Arsenals hemmaplan ”Emirates Stadium” eller Manchester Citys hemmaarena ”City of Manchester Stadium”. Här hittar du toppmoderna och helt nya stadions och allt som hör därtill.

Premier League bjuder på massor av rivalitet och derby-uppgörelser

Premier League erbjuder riktigt många legendariska derbyn.   The North London Derby, Arsenal vs. Tottenham, är den största matchen i London. De två klubbarnas rivalitet är legendarisk, och det har i alla tider varit en intensiv stämning i matcherna - ända sedan klubbarna möttes för första gången 1887.

En annan legendarisk kamp är den mellan Liverpool och Manchester United. Det är samtidigt en match mellan Englands två mest framgångsrika lag någonsin. Rivaliteten har rötter ända från industrialiseringens dagar, då de två städerna konkurrerade om vem som var den viktigaste staden i den nordöstra delen av England.

Lokalderbyt i  Manchester mellan de två Machesterklubbarna City och United har också utvecklats till ett mäktigt derby. Båda lagen har i många år figurerat i toppen av Premier League. Så det handlar oftast även om en match som bidrar till att avgöra mästerskapet.

Alltid värt ett besök

Som du kan se, bjuder England på massor av spännande fotbollsupplevelser , nästan oavsett när du har tänkt resa. Kolla in de många fotbollsresorna till England, och välj den som passar bäst in i din kalender.

Det kommer att bli en spännande och minnesvärd resa!