Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Fotbollsresor till Crystal Palace

Matcher säsongen 2023 | 2024

Om fotbollsresor med Crystal Palace

Crystal Palace har som så många andra av de kända engelska fotbollsklubbarna sin hemmaarena i London. I modern tid har klubben inte varit helt bofast i Englands högsta division, men spelar nu i Premier League för femte säsongen i rad. För lagets bästa placering får vi leta oss tillbaks till säsongen 1990/1991, då det blev en fin tredjeplats. Bland de tidigare storspelarna i klubben kan nämnas, Nigel Martyn, Chris Coleman, Attilio Lombardo, Andrew Johnson och Ian Wright. I dag är den snabba Wilfried Zaha en av profilerna i laget. Lagets smeknamn är i dag ”The Eagles”, medan det tidigare var ”The Glaziers”.

En fotbollsresa med Crystal Palace syr du enklast ihop med hjälp av en resebyrå som specialiserat sig på fotbollsresor. Hos de byråerna kan du köpa fotbollsbiljetter i smidiga paket, som inkluderar både flyg och/eller hotell, samt biljetter till den önskade matchen. Givetvis kan du också planera resan och köpa biljetterna själv. Det gör du genom att gå in på Crystal Palaces hemsida, köpa på arenan eller via telefon.

Crystal Palace Football Club såg dagens ljus 1905 och spelade inledningsvis i den näst högsta divisionen, som till stor del bestod av reservlagen från de etablerade klubbarna i den högsta divisionen. Allt eftersom tiden gick kunde klubben etablera sig och har spelat i toppdivisionen i många omgångar. Nu är de inne på sin femte säsong i rad efter några års frånvaro. Crystal Palace har inte vunnit några nämnvärda troféer (utöver att de vunnit några av de lägre divisionerna), men har varit i FA Cup-final två gånger – 1990 och 2016. Där har de båda gångerna tvingats ge sig mot Manchester United.

Sevärdheter och upplevelser i London

London är stort och när du liks är där är det dumt att inte ta till vara på chansen. Du kan se världsberömda platser och byggnader som Tower of London, London Bridge, Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, The Natural History Museum och mycket, mycket mer. Och så får vi ju inte glömma de autentiska engelska pubarna med en stämning som du sällan sett maken till.

Kort om Selhurst Park

Om du föredrar en Premier League-upplevelse som de flesta andra inte upplevt, så är ett besök hos Crystal Palace på Selhurst Park ett bra val. Här talar vi om en ganska liten arena, men å andra sidan är det alltid en fantastisk stämning – som du annars måste leta dig till de näst högsta divisionerna för att hitta. År 2015 korade den ansedda tidningen The Telegraph Selhurst Park till arenan med den bästa stämningen i hela Premier League.

Selhurst Park har en kapacitet på 25 256, vilket kanske inte imponerar med tanke på de andra lagens arenor i ligan. Men vad Crystal Palaces arena saknar i kapacitet kompenserar den för med en härlig atmosfär. Det handlar om galna åskådare som kommit för att se hårt spel, bestämda tacklingar och spelare med attityder som är sanna krigare värdig.

Arenans historia

Crystal Palace kom till världen 1905 och spelade sina första hemmamatcher på Herne Hill Velodrome och därefter på The Nest. Vi måste gå tillbaka till år 1924 innan laget flyttade till Selhurst Park, där klubbmärket sedan dess varit synonymt med hårda matcher, helhjärtade insatser och sång och skrål matchen igenom oavsett motståndet.Crystal Palace har inte alltid haft ensamrätt på Selhurst Park. Från 1985 till 1991 var arenan ett hem även för Charlton Athletic och från 1991 till 2003 för Wimbledon FC.Selhurst Park har till dags dato endast bjudit in till en enda landskamp, men arenan kom även till bruk under Sommar-OS 1948. Så gräset har använts till lite av varje.Klubbens mest inbitna fans hör hemma på Holmesdale-tribunen, som har plats för strax över 8 000 åskådare. Tribunen ligger på sydsidan av arenan. Det är inte sällan här som den fenomenala stämningen börjar att pyra.

Förbindelser

Om du befinner dig i Londons centrum är det cirka 14-16 km till Selhurst Park. Det är ändå lätt att nå fram till arenan. Du kan t.ex. ta tunnelbanan från Trafalgar Square till Brockwell Park. Kliv av där och ta tåget mot South Croydon till Whitworth Road. Därifrån tar det mindre än tio minuter att promenera till Selhurst Park och den goda fotbollsstämningen.