Matcher säsongen 2019 | 2020

8 dec 2019
Bologna vs Milan
Stadio Renato Dall'Ara
Serie A
fr 743 kr
Läs mer
15 dec 2019
Milan vs Sassuolo
San Siro
Serie A
fr 387 kr
Läs mer
22 dec 2019
Atalanta vs Milan
Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Serie A
fr1 161 kr
Läs mer
5 jan 2019
Milan vs Sampdoria
San Siro
Serie A
fr 516 kr
Läs mer
19 jan 2019
Milan vs Udinese
San Siro
Serie A
fr 506 kr
Läs mer
2 feb 2019
Milan vs Hellas Verona
San Siro
Serie A
fr 506 kr
Läs mer
9 feb 2019
Inter vs Milan
San Siro
Serie A
fr1 515 kr
Läs mer
16 feb 2019
Milan vs Torino
San Siro
Serie A
fr 516 kr
Läs mer
23 feb 2019
Fiorentina vs Milan
Stadio Artemio Franchi
Serie A
fr 840 kr
Läs mer
1 mars 2019
Milan vs Genua
San Siro
Serie A
fr 516 kr
Läs mer
15 mars 2019
Milan vs Roma
San Siro
Serie A
fr 802 kr
Läs mer
5 apr 2019
Lazio vs Milan
Stadio Olimpico
Serie A
fr 580 kr
Läs mer
11 apr 2019
Milan vs Juventus
San Siro
Serie A
fr1 426 kr
Läs mer
19 apr 2019
Napoli vs Milan
Stadio San Paolo
Serie A
fr 890 kr
Läs mer
22 apr 2019
Milan vs Parma
San Siro
Serie A
fr 645 kr
Läs mer
26 apr 2019
Milan vs Bologna
San Siro
Serie A
fr 506 kr
Läs mer
10 maj 2019
Milan vs Atalanta
San Siro
Serie A
fr 674 kr
Läs mer
17 maj 2019
Sampdoria vs Milan
Stadio Luigi Ferraris
Serie A
fr 749 kr
Läs mer
24 maj 2019
Milan vs Cagliari
San Siro
Serie A
fr 624 kr
Läs mer

Fotbollsresor med Milan

AC Milan är ett av två storlag i Milano. Milan har en enorm samling titlar från såväl inhemska som europeiska serier och turneringar. Intressant är också att Milan är lite av ett svensklag. En hel del svenskar har iklätt sig Milans röd-svart-randiga tröja genom åren.

Matchbiljetter för Milans hemmamatcher köper du antingen på nätet eller på plats på arenan. Det är sällan San Siro är utsålt. Det är egentligen bara i Milano-derbyt mot Inter och matcherna mot Juventus som det kan vara svårt att få tag på biljetter. Om du vill förenkla bokningen av din fotbollsresa till Milan kan du dock med fördel slå till på ett paket i vilket du kan inkludera hotell och flyg.

AC Milan bildades 1899. Det var några drivande engelsmän som stod för grundandet. Milan är den näst mest meriterade klubben i Italien. Det är bara Juventus som har samlat på sig fler meriter genom historiens lopp. Milan har bland annat vunnit 18 titlar i Serie A, fem cuptitlar och sju titlar i Europacupen/Champions League. Bland de mest tongivande spelarna i Milans historia kan nämnas Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco van Basten, Gianni Rivera och så givetvis den svenska trion Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm (Gre-No-Li).

Kort om San Siro

I Italien är det betydligt mer vanligt än i resten av Europa att två lag delar på en hemmaarena. I Milano delar AC Milan och FC Internazionale på arenan San Siro, eller Giuseppe Meazzastadion som är det officiella namnet.

Fakta om San Siro

San Siro tar precis över 80 000 sittande åskådare. Arenan invigdes 1926 med en match mellan just Milan och Inter. Inter vann matchen med 6-3. Vid den här tiden låg publikkapaciteten på 35 000 åskådare. Det finns inget officiellt publikrekord men under 1950-talet var den officiella publikkapaciteten 100 000 åskådare och det sägs att arenan var fylld till bredden vid ett flertal tillfällen.

Kommunikationer

San Siro ligger i den västra delen av Milano. Kommunikationerna till och från stadion är relativt goda. Du har möjlighet att ta tunnelbana, bil, buss eller spårväg. På matchdagar går en gratisbuss från Lotto Fiera-stationen till arenan. För att ta dig till Lotto Fiera kan du med fördel ta tunnelbanan (röd linje/linje 1).

Arenans historia


Det var Milans president Piero Pirelli som beslutade att en ny, modern arena skulle uppföras i stadsdelen San Siro i Milano. Arenan stod klar 1926. De första åren var Milan ensamma om att använda arenan. Inter spelade nämligen sina hemmamatcher på Arena Civica fram till 1945.

Det gjordes en hel del förändringar på stadion under 1950-talet, men det var inför fotbolls-VM 1990 som San Siro fick den utformning som den har idag. Man byggde till exempel till en tredje våning på tre av läktarna, konstruerade ett tak för att täcka alla sittplatser och uppförde de numera så klassiska cylinderformade tornen runt om arenan.

1980 ändrades arenans officiella namn till Giuseppe Meazzastadion, för att hedra spelaren med samma namn. Meazza var en stor legend i Inter och spelade även två säsonger i Milantröjan.

Milan Biljetter och resor

Är du en av alla dem som alltid drömt om att få se ett av Italiens mest framgångsrika lag, Milan, spela mot ärkerivalerna Inter i Derby della Madonnina? Nu har du chansen att infria och förverkliga denna livsdröm. Fotbollsresor med Milan är det ultimata erbjudandet för dig, din familj eller kompisgänget som vill varva äkta italiensk fotboll med en minisemester i en av Italiens vackraste städer, Milano.

Avsätt ett par dagar eller en weekend till att besöka Milano och se ditt lag spela en match. Varva fotboll med en kulturell vandring genom staden och besök kända märkesfabriker såsom Gucci och Dolce & Gabbana. Njut av Milanos stekande sol och tag ett glas på en uteservering i väntan på avspark. En fotbollsresa med Milan blir ett minne du sent ska glömma och det ger med stor sannolikhet upphov till fler resor.

Fotbollsresor med Milan kommer i tre valbara paket. Antingen kan du köpa endast en matchbiljett och därmed ordna med resa och boende själv. Alternativet är att boka resa och matchbiljett eller allt i ett paketet som inkluderar resa, match samt boende på hotell.

Annat att göra i Milano

I området omkring San Siro finns inte mycket att göra, men om du tar dig in till centrala Milano har du mycket att välja mellan. Missa inte att besöka stadens katedral eller att bevista Leonardo da Vincis mästerverk Nattvarden.

Recensioner och betyg för Fotbollsresa.nu

Läs alla recensioner här

4,7 av 5 (3 recensioner)

En mycket bra tjänst, kollar alltid här innan jag bokar min fotbollsresa. Prisjakt för fotbollsresor!

5 av 5

Bra sida som ger överskådlighet.

4 av 5

Bra information om lag och destinationer för en som inte varit på fotbollsresa tidigare.

5 av 5