Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Matcher säsongen 2021 | 2022

7 nov 2021
Hertha Berlin vs Bayer Leverkusen
Olympiastadion
Bundesliga
fr 735 kr
Läs mer
27 nov 2021
Hertha Berlin vs Augsburg
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
11 dec 2021
Hertha Berlin vs Arminia Bielefeld
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
18 dec 2021
Hertha Berlin vs Borussia Dortmund
Olympiastadion
Bundesliga
fr1 245 kr
Läs mer
8 jan 2022
Hertha Berlin vs Köln
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
22 jan 2022
Hertha Berlin vs Bayern München
Olympiastadion
Bundesliga
fr1 385 kr
Läs mer
5 feb 2022
Hertha Berlin vs Bochum
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
19 feb 2022
Hertha Berlin vs Leipzig
Olympiastadion
Bundesliga
fr 735 kr
Läs mer
5 mars 2022
Hertha Berlin vs Frankfurt
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
19 mars 2022
Hertha Berlin vs Hoffenheim
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
9 apr 2022
Hertha Berlin vs Union Berlin
Olympiastadion
Bundesliga
fr1 385 kr
Läs mer
23 apr 2022
Hertha Berlin vs Stuttgart
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
7 maj 2022
Hertha Berlin vs Mainz
Olympiastadion
Bundesliga
fr 585 kr
Läs mer
14 maj 2022
Borussia Dortmund vs Hertha Berlin
Signal Iduna Park
Bundesliga
fr2 275 kr
Läs mer

Fotbollsresor med Hertha Berlin

Hertha Berlin, eller "Den gamla damen", som klubben kallas i folkmun, är en av de många stora tyska klubbarna. Men med en anmärkningsvärd historia och ett olympisk stadion som hemmaarena är Hertha Berlin ett av de lagen som verkligen sticker ut i den tyska fotbollshistorien. Trots fram- och motgångar har Hertha Berlin nästan alltid framstått som en viktig faktor i tysk fotboll.

Det är alltid enklast att åka på fotbollsresa till Berlin eller övriga fotbolls-Europa om du vänder dig till en resebyrå som tjänar sitt levebröd på att arrangera och sälja fotbollsresor. Då har du möjlighet att köpa paket med både flyg-, fotbollsbiljetter och hotellreservation. Det är den enklaste lösningen för dig eller er, om ni är flera som är på väg. Alternativt kan du också reservera biljetter via Hertha Berlins hemsida, köpa dem direkt på arenan eller beställa via telefon.

Hertha Berlin grundades 1892 och nådde stora framgångar redan tidigt i klubbens historia. Och Hertha Berlin nådde en finalplats i jakten på den tyska mästerskapstrofén hela sex år i rad mellan 1926 och 1931. Vid de två senaste tillfällena av de sex så vann de. Efter att Bundesliga etablerades 1963 blev det svårt för Hertha Berlin att dominera på samma sätt som tidigare. Flera skandaler – t.ex. en tvingad nedflyttning på grund av mutbrott – gjorde livet svårt för Hertha Berlin de första åren efter att Bundesliga inleddes. Den senaste tiden har Hertha Berlin (med undantag för ett par säsonger) hört hemma i den högsta tyska divisionen, men de har ännu inte lyckats vinna mästerskapet.

Kort om Olympiastadion

Om hjärtat brinner för Hertha Berlin eller fotboll i största allmänhet, får du inte missa möjligheten att uppleva historien på den tidigare olympiska arenan, Olympiastadion, i Berlin. Men sina överväldigande dimensioner och en symbolik du inte hittar på andra fotbollsarenor i Europa är Olympiastadion en av få arenor du bara måste besöka – om du har intresse av fotboll eller historia i stort.

Olympiastadion har plats för 75 000 besökare och är till vardags hem för den tyska Bundesliga-klubben Hertha Berlin. Den tyska cup-finalen spelas också på Olympiastadion vart år.Med 70 000 kubikmeter betong och tak som täcker totalt 37 000 kvadratmeter och väger 3 500 ton, är Olympiastadion inte bara en fotbollsarena, utan också en kolossal och oerhört imponerande byggnad. Den fantastiska arkitekturen garanterar en minnesvärd upplevelse var gång du besöker arenan, oavsett kvaliteten på fotbollen som spelas på plan.

Klar efter sex års renovering

1998 togs beslutet att renovera arenan. Det tog sex år, så det var inte förrän 2004 som den nyrenoverade Olympiastadion än en gång slog upp sina dörrar. Efter renoveringen uppnådde Olympiastadion den bästa möjliga rankingen hos UEFA, nämligen fyra av fyra stjärnor.Utöver att ha stått värd för Hertha Berlins hemmamatcher sedan 1963 spelades det också fotboll på planen både under VM år 1974 och 2006. Champions League-finalen spelades också på Olympiastadion år 2015.Det här är en arena där du kan verkligen kan känna historiens vingslag.

Arenans historia

Olympiastadion byggdes innanför de Olympiska Spelen 1936. När nazisterna kom till makten år 1933, bestämde de sig för att använda de olympiska spelen i propagandasyfte för att visa hur fantastisk och oövervinnerlig den tyska nationen vuxit sig under Hitlers ledning.Detta spelade uppenbart en viktig roll för Olympiastadion och man sparade inte på krutet för att skapa en storslagen och imponerande byggnad som hyllade de nazistiska värderingarna. Som vid alla andra nazistiska byggnationer hämtades inspirationen från antikens Rom och Aten, och man satsade allt för att göra det så imponerande och monumentalt som möjligt.Den färdiga arenan invigdes officiellt av Adolf Hitler den 1 augusti 1936 – samma dag som OS i Berlin började.

Sevärdheter och upplevelser i Berlin

I området runt Olympiastadion finns flera installationer och monument från Sommar-OS i Berlin 1936 som du kan besöka i samband med matchen. Utöver det befinner du dig i den tyska pulserande huvudstaden, Berlin, som du kan utforska både inför och efter matchen. Här kommer du knappast att ha tråkigt.