Är Ronaldo nästa stjärna i MLS?

Cristiano Ronaldo har uppnått allt som är värt att uppnå först i Manchester United och senare i Real Madrid. Ska portugisen flytta till en ny europeisk klubb? Eller lutar det mot att karriären rundas av på samma sätt som för många andra storspelare, i den amerikanska MLS-ligan.

Ronaldo har inte bara vunnit Premier League, La Liga, Champions League och Fotbolls-VM. Den femfaldige vinnaren av Ballon d'Or har också vunnit EM i Portugal 2016. Så vad mer finns det att uppnå för spelaren som dessutom också har slagit rekord på rekord i Real Madrid och europeisk fotboll i allmänhet?

Abdikerar kungen?

Real Madrid anses av många vara världens största klubb. En övergång från "den kungliga klubben" kommer således anses vara ett steg ner för den ambitiösa spelare som upprepade gånger har visat att han fortfarande kan leverera på en nivå över alla andra spelare, även om födelseattestet visar 33 år.

Envisa rykten menar regelbundet at portugisen kommer "hem" till Manchester United, men det har dock inte funnits någon större trovärdighet i dessa rykten. Ronaldo har dessutom förlängt sitt kontrakt med Real Madrid vid flera tillfällen.

Idolen Ronaldo

Den amerikanska fotbollsligan, MLS, har redan fått en mängd europeiska megastjärnor, på senare tid exempelvis Zlatan Ibrahimovi?. Men om ligan återigen ska få en galjonsfigur i paritet med superstjärnan över dem alla, när David Beckham 2007 bytte till LA Galaxy, finns det bara två spelare som är stora nog för detta, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Här är den senare nämnda det mest troliga, och han skulle också passa bra in i allt som omger den amerikanska ligan. Och på tal om David Beckham. Engelsmannen avslutade sin aktiva karriär 2013, men är inte alls klar. Tvärtom, tillsammans med ett antal partners och investerare har han startat en egen klubb, Miami FC. Som det ser ut nu är klubben licensierad till MLS senast 2020.

Ronaldo kommer fortfarande ha mycket att erbjuda MLS och USA. Även som en 35-årig kommer han att kunna slå alla ligor i ligan. Det finns ingen tvekan om att MLS behöver Cristiano Ronaldo, men behöver han MLS? Troligtvis Inte om vi talar om nivån på fotboll men det finns andra och viktigare saker i livet än fotboll, även för Cristiano Ronaldo. Portugisen har ett stort hjärta och har donerat miljoner vid flera tillfällen för att låta sjuka barn få vård.

Och bara barn och ungdomar skulle vara något som Ronaldo kunde sätta sin prägel på i USA. Det skulle vara likvärdigt med att Michael Jordan på 90-talet hade tagit resan till Sverige och spelat i vår basketliga. Vi pratar om en inspirationskälla i oändliga mängder för miljontals unga.