Tips på museer i Madrid

Madrid är en helt underbar stad att besöka och det finns mycket att se och göra, vid sidan av stadens stolta fotbollslag. Nedan finner du fyra tips på museer...


Mästerligt konstmuseum gratis på kvällar

Museo del Prado har funnits som institution sedan början av 1800-talet och har samlat på sig många mästerverk flera av de riktigt stora konstnärerna, till exempel Bosch, Titian, El Greco, Rubens, Velázquez , Goya och Rembrandt. Sammanlagt hyser detta museum 8 600 målningar och över 700 skulpturer, så det finns en hel del att se och njuta av under ett besök på Pradomuseet. Ordinarie inträdespris är 14 euro för vuxna, men de har även gratis inträde måndag till lördag klockan 18 till 20 och söndagar klockan 17 till 19. Museet ligger på gatan Calle Ruiz de Alarcón 23  och tar du dig dit med stadens metro (tunnelbana), då är närmaste stationer Atocha (linje 1) och Banco de España (linje 2).

20 000 konstverk i gammalt sjukhus

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía har en massiv samling konstverk, närmare bestämt över 20 000 verk. Bland annat finns där verk av Dalí, Miró och Juan Gris, plus exempelvis Picasso’s mästerverk  Guernica. Byggnaden som hyser museet är ett gammalt sjukhus från 1600-talet. Inträdet ligger på åtta euro, men även detta museum har gratiskvällar. Nämligen gratis inträde  klockan 19 till 21 på måndagar och onsdag till lördag, dessutom gratis på söndagar klockan 13:30 till 19. Du hittar detta museum vid Parque del Retiro och tar du dig dit med tunnelbanan är det stationerna Atocha (linje 1) eller Lavapiés (linje 3) som gäller.

13 000 objekt på arkeologiskt museum

The Museo Arqueológico Nacional (även kallat M.A.N) visar upp hela 13 000 objekt och det är ganska billigt att besöka detta museum. Kostar nämligen bara tre euro och dessutom gratis inträde efter klockan två på lördagar. Du hittar till M.A.N genom att exempelvis ta dig med tunnelbanan dit och kliva av antingen vid stationen Serrano (linje 4) eller Retiro (linje 2).

Något helt annat - Museum om tjurfäktning

Vill du ha ett tips på ytterligare ett museum i Madrid, men med en helt annan (lite kontroversiell för oss kanske) inriktning, då finns (naturligtvis) ett tjurfäktningsmuseum i staden. Museo Taurino hittar du vid Las Ventas Bullring, och de har alltid gratis inträde. Man har öppet måndag till fredag klockan 9:30 till 14.30 och söndagar klockan 10 till 13 under tjurfäktningssäsongen (mars till oktober). Övrig tid på året öppet måndag till fredag klockan 9:30 till 14:30.


Planera ditt besök i Madrid på: www.esmadrid.com/en