Gå på pubteater i London

Naturligtvis står möjligheten att se en fotbollsmatch högst på listan för en Londonbesökare, men vid sidan av själva matchen, finns så klart också mycket spännande att vara med om. Till exempel ett teaterbesök.

Och det finns flera olika teatermöjligheter. Antingen att besöka en av de större teatrarna i Londons West End. Eller varför inte kombinera ett pubbesök, med att se teater på puben också. Detta då ett antal pubar även har mindre teaterscener med olika föreställningar (billigare än att gå på de större teatrarna). Känns som en perfekt kombination att börja kvällen med en puböl eller två, sedan titta på en föreställning och avsluta med en öl efteråt. Nedan är några tips.

Etcetera Theatre
 
I norra London i Camden hittar du puben Oxford Arms och de har även Etcetera Theatre. En typisk pubteater med plats för 42 åskådare. Vanligen har de föreställningar alla dagar utom måndagar och biljettpris är 5-12 pund. Du hittar dit (265 Camden High Street) via tunnelbanan (station Camden Town).
 
Finborough Theatre

I området Earls Court i västra London hittar du Finborough Theatre, med plats för 50 åskådare och biljettpriset är från 5 pund. Ligger på 118 Finborough Road (station Earls Court med tunnelbanan).

Gate Theatre
 
Ytterligare en pubteater finner du i området Notting Hill (även det i västra London). Här finns plats för 70 åskådare och biljetter kostar mellan 5 och 20 pund per föreställning. Du tar dig dit (11 Pembridge Road) med tunnelbanan till Notting Hill Gate.

Hen & Chickens Theatre Bar
 
Ovanför Hen & Chickens Theatre Bar finns en teaterscen med plats för 54 åskådare och bland annat spelas där nyskrivna komiska föreställningar. Biljetter kostar mellan 6 och 12 pund per styck. Du hittar denna pubteater på St Paul's Road i nordöstra London och närmaste tunnelbanestation är Highbury and Islington.

Landor Theatre
 
För att uppleva en musikal på en pubteater, bege dig ned till södra London och teaterscenen ligger en trappa upp (ovanför puben). Det finns plats för 60 åskådare och man spelar både äldre och nyskrivna musikaler. Biljetter kostar 24 pund och Clapham North är tunnelbanestationen att kliva av vid, för att sedan gå till 70 Landor Road.

Old Red Lion Theatre

Om du tar en öl på the Old Red Lion pub, så kanske du hör en klocka ringa helt plötsligt. Vilket betyder att en föreställning skall starta i deras teater. Vad de spelar varierar, men det kan exempelvis vara komiska teaterstycken och biljetter kostar mellan 6 och 18 pund. Puben och teatern ligger på 418 St John Street och du tar dig dit via tunnelbanan till stationen Angel.

Och fotbollsresan till London, den hittar du såklart här: www.fotbollsresa.nu/fotbollsresor/london