Fotbollsresor till Frankrike

Den franska ligan Ligue 1 blir allt mer respekterad från omvärlden varje år, och det är inte heller konstigt. Ligan blir hela tiden starkare och starkare, och det är inte konstigt att Europas övriga stora klubbar är särskilt rädda för giganterna Paris Saint Germain.

Men laget från huvudstaden är inte det enda laget som är värt att kolla in i den franska högstaligan. Även storklubbarna AS Monaco, Lyon och Marseille, har spelare av högsta klass och spelar en sevärd fotboll. Fransk toppfotboll är långt mer än bara Paris Saint Germain.

Fotboll ska upplevas på stadion

Det finns inte mycket som slår en bra fotbollsmatch och ännu bättre blir det om du ser matchen live på plats. På stadion får du i stil med Colosseum se dagens gladiatorer, fotbollsspelare kämpa hårt om viktiga poäng, mästerskap, prestige och skytteligatitlar. Du får ta del av hela atmosfären och du kan känna vibrationerna i hela kroppen. Det är fotboll när den är som allra mäktigast!

Det finns ett antal stora arenor i Frankrike, exempelvis Paris Saint-Germain hemmaplan Parc des Princes som har plats för inte mindre än 50 000 åskådare. Eller Stade Vélodrome med en kapacitet på 60 000. I de allra flesta matcherna är det välfyllt på läktarna, exempelvis PSG har snittat på runt 45 000 åskådare under de senaste 5 åren, vilket är mycket imponerande!

Stjärnspäckat Ligue 1

Ligan har en handfull riktiga superstjärnor, t ex spelar världens dyraste spelare genom tiderna, Brasiliens fotbollsgeni och den för detta FC Barcelona-spelaren Neymar. En spelare som många tror kommer att bli världens bästa spelare inom ett par år.

Dessutom, stjärnskottet Kylian Mbappé och den uruguayanska bolltrollaren Edinson Cavani. Det är bara ett litet urval av de många stjärnorna du kan se fram emot på Parc des Princes exklusiva gräsmatta.

Om vi tittar på några av de andra lagen, så finns ett stort antal stora spelare och framtidshopp. Ta till exempel Monacos målräv Radamel Falcao, Lyons supertalang Mariano Díaz och den giftige anfallaren Mario Balotelli.

Sevärdheterna säljer sig själva

Förutom fotbollsmatchen finns så klart mycket att uppleva i Frankrike, Besök Eiffeltornet, ta en tur på den världsberömda Champs-Elysées och upptäck staden och nattlivet i full blom. Eller ta en trevlig sightseeingtur runt om i staden. Möjligheterna är oändliga i denna stad.

Vilka lag ska du njuta av?

Att se de bästa spelarna, som de har i Paris Saint-Germain, live på stadion får nästan hjärtat att slå extra snabbt. Det är vad fotboll handlar om. Och när du också kan slå två flugor i en smäll, njuta av fotboll av högsta klass och ta del av pulsen i storstaden Paris, så blir valet lätt.

Frågan är också, vilka vill du se de ta sig an? Ska det vara rivalerna från Marseille? Eller föredrar du kanske stjärnorna från Monaco eller Lyon eller kanske en Champions League match? Valet är ditt! Välj och vraka mellan matcher och ta del av en mäktig fotbollsupplevelse.

Lag