Fotbollsresa med vinutflykt i Madrid

Vinregionen Castile-La Mancha hittar du i Spanien och regionen ligger inte så långt från huvudstaden Madrid. Således perfekt för att kombinera en fotbollsresa till Madrid (för att se Real eller Atlético spela), med en utsökt gastronomisk dagstur för provsmakning av olika vingårdars viner.

I denna region har man odlat vindruvor och producerat viner i århundraden och landskapet består ofta av stora vinodlingar och väderkvarnar här och där i landskapet. Det finns en bra bit över 250 vinodlingar och vingårdar i denna region, så vill du prova vin, då har du kommit helt rätt. Man producerar vita, röda och roseviner och den sort som produceras mest av är vitt vin.

La Mancha Wine Route består av följande mysiga vinbyar: Alcázar de San Juan, Pedro Muñoz, Socuéllamos, Tomelloso, Villarrobledo, Campo de Criptana och San Clemente.

Detta område av Spanien, är dessutom det område där historien om Don Quixote föddes (av den spanske författaren Cervantes) och det är i litteraturens värld som Don Quixote galloperar runt bland vinodlingar och väderkvarnar. Möjligen kan även du, likt Don Quixote, ta dig runt till häst mellan de olika vingårdarna. Men enklare är kanske att ta dig dit med tåg. Vinbyarna ligger nämligen mellan 15 och 20 mil från Madrid och tåg dit tar upp emot två timmar (således kan du göra en vinrundtur som en dagstur från Madrid).

Du bör hinna med en eller ett par olika vingårdar under din dagstur. Prova deras viner och dessutom äta gott mellan varven och kanske titta runt i någon av vinbyarna också. Till exempel besöka en vingård innan lunch, äta en utsökt lunch (med ett glas vin såklart) i någon av vinbyarna, kika runt i vinbyn (ta en arkitektonisk rundvandring), sedan ta dig till nästa vingård och prova deras viner och slutligen åka tillbaka mot Madrid när det börjar nalkas kväll (efter en fantastisk dag).

På följande sida på Spaniens turistsajt finns mer fakta om La Mancha Wine Route, bland annat en utförlig lista med fakta om vingårdar och vinproducenter du kan besöka under din rundtur. Så surfa vidare dit för att planera din vinrundtur: www.spain.info/en/que-quieres/gastronomia/rutas-vino/ciudad_real/ruta-del-vino-de-la-mancha.html

Och när det gäller att se fotboll i Madrid (se när Real Madrid Club de Fútbol eller Club Atlético de Madrid spelar hemma, eller varför inte uppleva ett Madrid-derby), då hittar du fotbollsresorna på följande sidor:
www.fotbollsresa.nu/fotbollsresor/real-madrid
www.fotbollsresa.nu/fotbollsresor/atletico-madrid