Bryggerirundturer i Manchester

Under en fotbollsresa upp till Manchester i norra England, kan du kombinera att se när United eller City spelar, med att även besöka ett ölbryggeri för provsmakning och att se hur de brygger sina öl. Finns ett antal stora och små bryggeri, dels i centrala Manchester eller en bit utanför staden (upp till ett par tre mil bort). Känns som en superkombination över en helg att vika ena dagen åt fotboll och den andra åt öl. Nedan är några tips på bryggerier som välkomnar besökare.


Cloudwater Brew Co - Manchester

På lördagar klockan elva på förmiddagen bjuder Cloudwater Brew Co i Manchester in till rundtur genom sitt bryggeri och vill du provsmaka (självklart vill du det!) kostar en öl 6,50 pund eller 16,50 pund för fem stycken läskande och goda öl. Detta bryggeri ligger alltså inne i Manchester!

Cloudwater Brew Co, Units 7 & 8, Piccadilly Trading Estate, M1 2NP Manchester


Robinsons Brewery - Stockport

Robinsons har bryggt öl sedan 1838 och det är möjligt att besöka dem alla dagar utom måndagar och en rundtur i deras bryggeri tar vanligen lite över en timma. Det hela kostar 9,95 pund och då ingår rundtur, en gåva och två stora öl. de är belägna ungefär en mil utanför Manchester.

Robinsons Brewery, Apsley Street, Stockport

    
The Bollington Brewing Co – Cheshire

Vill du göra bryggerirundturen till en helkväll med tvårätters middag, då är Bollington Brewing Co ett alternativ. Ungefär en gång i månaden (en lördag) bjuder de in till rundtur i bryggeri med stad klockan sju på kvällen (rundturen tar cirka 90 minuter). Självklart blir det provsmakning av deras öl och därefter bär det av till restaurang för tvårätters middag (med öl såklart). Kostnaden ligger på 30 pund och du hittar dem ett par mil syd om Manchester.

The Bollington Brewing Co, Adlington Road, Bollington, Cheshire


Thornbridge Riverside Brewery - Bakewell

Cirka fyra mil sydöst om Manchester (i Bakewell) hittar du Thornbridge Riverside Brewery, som har bryggt öl sedan 2005 och de välkomnar besökare i sitt bryggeri på onsdagar och fredagar klockan 15. Kostnad är 7,50 pund för denna rundtur som tar cirka 90 minuter och dessutom får du ett specialglas att ta med hem och såklart provsmakning av deras öl.

Thornbridge Brewery, Riverside Brewery, Buxton Road, Bakewell, Derbyshire


Greenfield Brewery - Greenfield

Ungefär en gång i månaden vankas det bryggerirundtur hos Greenfield Brewery (ca 15 km utanför Manchester) med provsmakning och middag.

Greenfield Brewery, Unit 8 - 10 Waterside Mills, Chew Valley Road, Greenfield, Saddleworth


AllGates Brewery – Wigan

Uppe i Wigan kan ni besöka AllGates Brewery och följa med på rundtur i deras bryggeri. Den första fredagen varje månad klockan sju på kvällen är det som gäller och kostnaden är 12 pund. Då ingår en välkomstöl, test av öl direkt från öltankarna i bryggeriet och sedan avslutning i deras bar med ännu lite öl.

AllGates Brewery Limited, The Old Brewery, Brewery Yard, Off Wallgate, Wigan


Detta var bara några förslag och det finns garanterat fler möjligheter till underbart läskande och goda bryggeribesök uppe i Manchester med omnejd. Tänk på att du måste boka i förväg på de allra flesta bryggerier. Några fler tips finns här: www.visitmanchester.com/articles/top-5s/top-5-brewery-tours

När det gäller fotbollsresorna till Manchester, då hittar du dem här: www.fotbollsresa.nu/fotbollsresor/manchester