Vi jämför primära och sekundära marknadsplatser. Priserna kan vara högre eller lägre än nominellt värde.

Matcher säsongen 2018 | 2019

Biljetter till Liverpool FC

Biljetter till Liverpool FC, när det gäller matcher i Premier League, delas in i tre olika priskategorier. Dessa beror på vilken typ av motstånd som gästar Anfield Road. Kategori A-matcher är den mest högprofilerade typen, och därmed givetvis den dyraste, medan kategori C är matcher mot mindre klubbar och därmed billigare.

Om det är billiga biljetter till Liverpool som du är ute efter är det alltså smart att välja kategori-C matcher, men givetvis är de mest intressanta matcherna, rent fotbollsmässigt, kategori A-varianten. Oavsett vilken typ av match du köpt biljett till kan du dock räkna med god stämning på Anfield Road.

Prisnivåerna på biljetter till Premier League matcher ligger ungefär mellan 37 och 59 pund. När det gäller Champions League-biljetter till Liverpools hemmamatcher så har de samma prisnivåer som kategori A- matcher i Premier League. Vill man köpa fotbollsbiljetter till Liverpools hemmamatcher rekommenderas det generellt att vara ute i god tid, då de ofta går åt relativt snabbt. Du kan få översikt över vilka matcher som det finns biljetter till på Liverpools hemsida.

Om du är med i Liverpools medlemsklubb får du förtur när det gäller biljettköp. Det finns olika typer av medlemskap. Om man ska ha åtgång till fotbollsbiljetter ska man välja så kallat fullt medlemskap, som kostar ungefär 40 pund för européer.

Fotbollsresor med Liverpool där flyg och hotell ingår

Ett smidigt och bekvämt sätt att åka på fotbollsresa med Liverpool på är att köpa hela resan i form av ett paket hos en resebyrå. I dessa fall är antingen både flyg och hotell inräknat, eller bara hotell och matchbiljett.

Fördelen med att köpa ett paket är att hela fotbollsresan är planerat förhand, dvs du behöver inte själv tänka på att boka flyg eller hotell. Samtidigt är det viktigaste av allt, själva fotbollsbiljetten också säkrad. Som sagt behöver man vara ute i god tid när det gäller beställningar av matchbiljetter och det kan vara så att man måste gå med i medlemsklubben för att överhuvudtaget ha en chans på biljett. Allt detta kan undvikas om man istället beställer en fotbollsresa med flyg och hotell.

Man behöver dock vara uppmärksam på att många resebyråer säljer sina fotbollsresor med Liverpool med hotell och biljett och har flyg som ett extra tillval. I sådana fall behöver man själv beställa flyg.

En annan fördel med att beställa fotbollsresor med Liverpool via resebyrå är att man ofta får tillgång till en guide på resan som kan ge bra tips. Dessa har ofta stor kunskap om både staden och klubben och kan ge dig input som du inte skulle fått annars. Detta kan ofta göra resan både enklare och mer intressant.

Billiga fotbollsresor med Liverpool FC

När du letar efter billiga fotbollsresor med Liverpool har du två möjligheter, antingen hittar du en billig resa hos en resebyrå. Det kan som tidigare nämnt vara ett väldigt bra alternativ. Det andra alternativet är att du själv arrangerar din egen resa till Liverpool. Detta kan ibland vara något billigare, då du själv kan välja flyg och hotell alltefter vilken prisklass du föredrar. När det gäller flyg kan du antingen flyga till Liverpools John Lennon Airport som ligger nära staden, eller använda dig av Manchester Airport, som ligger ungefär en timme från Liverpool med tåg. Ett lite mer besvärligt alternativ är att först flyga till London och sedan därifrån ta tåget.

Om du själv tänker arrangera din fotbollsresa och om du verkligen vill ha det billigaste alternativet ska du fundera över hur många dagar du vill vara borta. Ju färre dagar, desto billigare blir det naturligtvis. Man kan också hitta väldigt billiga hotell i Liverpool om man använder olika jämförelsesajter och sökfunktioner online. Du kan exempelvis kolla på hotels.com för att hitta billiga alternativ. Största utmaningen när man ska arrangera sin egen fotbollsresa med Liverpool är just att få tag på biljetter. Det är som sagt väldigt viktigt att vara ute i god tid för att få tag på sådana.

Så kommer du till Anfield Road

Anfield Road ligger cirka 3,5 kilometer norr om Liverpools centrum i området Anfield. Detta ligger nära Stanley Park som är en park som också skiljer Anfield Road från från Evertons hemmaarena Goodison park. Dessa två arenor ligger mindre än en kilometer från varandra.

Från centrum kommer du till Anfield via buss 17 från Queens square, som ligger nära Liverpool Lime Street station. Andra möjligheter är buss 26 eller 27 från Paradise street eller buss 917 från Saint John's Lane. Alla bussar kör direkt till Anfield Road.

Ett annat alternativ är att ta en taxi från centrum, som tar mellan 10 och 20 minuter beroende på trafik. Det rekommenderas att du tar dig ut till området omkring Anfield Road i god tid på matchdagen, både för att undgå trafik, men också för att ta del av stämningen. Pubarna i närheten av stadion är fyllda av Liverpoolfans och är definitivt värda ett besök.

Kända spelare genom åren

Liverpool har haft många storspelare under årens lopp bland annat kan Ian Rush, Steven Gerrard, Luis Suarez, John Barnes och Peter beardsley nämnas.

Den nuvarande startelvan har blivit mer och mer stjärnspäckad, då man valt att spendera mycket pengar på spelarinköp. Mohamed Salah hade en enormt lyckad debutsäsong i klubben, och är stundtals uppe och nosar på Messi- och Ronaldonivåer. Liverpool har något stort på gång, och det är inte orimligt att den nuvarande eran kommer att kunna matcha tidigare storhetstider.

Svenska spelare

Den enda svenska spelare som har spelat för Liverpool är Glenn Hysén. Han spelade i klubben mellan 89 och 92 och var inledningsvis väldigt framgångsrik. Bland annat blev han 1989 ligamästare med Liverpool. Han värvades till laget efter en hjälteinsats på Wembley mot England i VM kvalet. Både Manchester United och Liverpool ville signa honom efter en närmast klassisk insats som gav honom betyg 6 av 5 i både Expressen och Aftonbladet ("Hysénklass"). Det var på många sätt Glenn Hysén mot England i den matchen och det är en av de mer dominanta mittbacksinsatser som har gjorts av en svensk i en enskild match. Han passade snabbt in i Liverpool, både när det gällde spelstil och jargong, och var populär bland fansen.

Pubar för Liverpool fans

Det finns många pubar i Liverpool där du kan ladda upp för matchen tillsammans med fansen. Bland annat kan the Sandon på Oakfield Road nämnas. Detta är puben där Liverpool grundades och är givetvis bara av den anledningen värd ett besök. Här kan du i lugn och ro läsa matchprogrammet, samtidigt som du snackar fotboll med lokala fans.

Recensioner och betyg för Fotbollsresa.nu

Läs alla recensioner här

4,7 av 5 (3 recensioner)

En mycket bra tjänst, kollar alltid här innan jag bokar min fotbollsresa. Prisjakt för fotbollsresor!

5 av 5

Bra sida som ger överskådlighet.

4 av 5

Bra information om lag och destinationer för en som inte varit på fotbollsresa tidigare.

5 av 5