Fotbollsresor Fotbolls Vm

Världsmästerskapet i fotboll är en i allra högsta grad internationell folkfest som går av stapeln vart fjärde år. Miljontals fotbollsälskare världen över får då äntligen sin mycket hett efterlängtade möjlighet att fullkomligen frossa i fotboll när den är som allra bäst. Många passar även på chansen att köpa biljetter till detta evenemang för att kunna vara med när det händer och följa matcherna på plats i det land där turneringen arrangeras.
Den stora skillnaden mellan fotbolls-VM och VM i ishockey är alltså att hockey-VM återkommer varje år medan världsmästerskapet i fotboll spelas vart fjärde år. Här någonstans ligger måhända förklaringen till att fotbolls-VM är en sådan storslagen och färgsprakande folkfest som det de facto är. Vi fotbollsälskare får alltså gå och vänta i hela fyra år på denna turnering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som ordspråket lyder. Fotbolls-VM är i sanning något att vänta på och se fram emot.

Fotbolls-VM 2014 kommer att spelas i Brasilien. För det fotbollstokiga landet i Sydamerika ger detta en dubbel anledning att fira järnet. 2014 är det nämligen hundraårsjubileum för den brasilianska fotbollen. Totalt kommer fotbolls-VM 2014 att spelas på 12 större arenor i lika många städer i Brasilien.

MATCHER

Gå direkt till Fotbolls Vm-Lag

Bulgarien
England
Holland