Fotbollsresor och biljetter till Ajax

Matcher Om arenan Om klubben Tabell

Ajax, eller Amsterdamsche Football Club Ajax som det fullständiga namnet lyder, är en av de tre riktiga storklubbarna i den holländska fotbollen. De andra två är PSV Eindhoven och Feyenoord. I perioder genom historien har Ajax dominerat både den inhemska och den europeiska fotbollen.

Matcher säsongen 2018 | 2019
31 mars
Ajax vs PSV Eindhoven
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fr 2 690 kr
Läs mer
10 apr
Ajax vs Juventus
Amsterdam ArenA
Champions League
fr 17 050 kr
Läs mer
13 apr
Ajax vs Excelsior
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fr 990 kr
Läs mer
16 apr
Juventus vs Ajax
Juventus stadium
Champions League
fr 9 215 kr
Läs mer
24 apr
Ajax vs Vitesse
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fr 1 585 kr
Läs mer
12 maj
Ajax vs Utrecht
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fr 2 025 kr
Läs mer

Kort om Amsterdam ArenA

Fram till 1996 spelade Ajax på stadion De Meer. Den arenan tog bara ungefär 19 000 åskådare, vilket givetvis var för lite för ett storlag som Ajax. Säsongen 1996/97 var den första som Ajax spelade sina hemmamatcher på Amsterdam ArenA. Arenan är den största i Holland.

Annat att göra i Amsterdam

Vid ett besök i Amsterdam får du inte missa att ta en båttur på Amsterdams kanaler. Kanalerna är faktiskt numera ett världsarv. I Amsterdam, som är en stad som fokuserar mycket på kultur, finns mängder av museer, bland annat museer för målarna Rembrandt och van Gogh samt Anne Franks hus.

Amsterdam ArenA - AFC Ajax

Det holländska storlaget Ajax har spelat sina hemmamatcher på Amsterdam ArenA sedan 1996. Arenan är den största i Holland och används ofta även för matcher med det holländska landslaget. Amsterdam ArenA var den första arena i Europa med ett utdragbart tak som täcker såväl publiken som planen.

Fotbollsresor med AFC Ajax

Fakta om Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA tar 52 960 åskådare, alla under tak. Den näst största arenan för en fotbollsklubb i Holland är De Kuip i Rotterdam, som tar strax över 51 000 åskådare. Amsterdam ArenA är extremt hög, hela 78 meter, vilket gör att läktarna är mycket branta. Det är bara läktarna på Santiago Bernabéu i Madrid samt San Siro i Milano som är brantare.

Arenans historia

I över 60 år, från mitten av 1930-talet till mitten av 1960-talet, spelade Ajax sina hemmamatcher på den lilla arenan De Meer. I perioder kunde arenan ta upp emot 30 000 åskådare, men under 1990-talet, efter att arenan byggts om för att uppfylla nya krav på säkerhet och bekvämlighet, var kapaciteten nere på blygsamma 19 000 sittande åskådare. Det gjorde att Ajax snart började fundera på att bygga en ny stadion. Byggnationen av den nya arenan inleddes 1993 och avslutades under sommaren 1996. I augusti 1996 invigdes arenan med en träningsmatch mellan Ajax och italienska AC Milan.

Amsterdam ArenA stod som värd för Champions League-finalen 1998. Under EM-slutspelet år 2000 spelades en mängd matcher på arenan. Europa League-finalen säsongen 2012/13 kommer att spelas på Amsterdam ArenA.

Kommunikationer

Amsterdam ArenA är en del av en ny modern stadsdel i den sydöstra delen av Amsterdam. Det är knappa milen mellan Amsterdams centrum och arenan. Du kan med fördel ta tåget eller tunnelbanan till arenan. Det finns en kombinerad tåg- och tunnelbanestation, Bijlmer ArenA, i direkt anslutning till stadion. Färden tar ungefär en kvart.

Ajax Biljetter och resor

Ajax hemmaarena är minst sagt rymlig, men den fylls ändå snabbt, särskilt om det vankas toppmatch. Ett annat problem är att bara holländska medborgare får köpa biljetter på nätet eller på plats på arenan. För fotbollsresor med Ajax är det bästa valet att boka en paketresa med matchbiljett, hotell och flyg, eller bara biljett och hotell.


Fakta om Ajax

Ajax bildades på ett café i Amsterdam av några gymnasieelever. Året var 1883. Sedan dess har Ajax varit nummer ett i Holland. Namnet på klubben kommer från den grekiske hjälten med samma namn. En hel rad mycket kända spelare som spelat i Ajax genom åren. Johann Cruyff var den store ledaren under det framgångsrika 1970-talet. På senare tid har Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Wesley Sneijder och Zlatan Ibrahimovic varit tongivande spelare. Genom åren har Ajax vunnit 30 ligatitlar och 18 cuptitlar. Man har också en seger i UEFA-cupen/Europa League och fyra guld i Europacupen/Champions League (senast 1995).

Det finns 8 resebyråer, som arrangerar fotbollsresor med Ajax

Fotbollsresor med Ajax erbjuder mer än vanliga fotbollsupplevelser. Se europeisk storfotboll när den är som allra bäst och köp en fotbollsresa med Ajax. Laget som kan skryta med att de haft några av världens bästa spelare i sin ägo. Många stora fotbollsprofiler har inlett sin karriär i Ajax, Zlatan Ibrahimovic är bara en av namnen. Tag ett par dagars ledighet och åk på en Fotbollsresa med Ajax till Amsterdam. Den vackra gamla staden kan erbjuda nöje för hela familjen. För de kultur- och historieintresserade kan avslöjas att Amsterdam har mer än 50 museer, där de kanske mest kända är Rijksmuseum, Van Gogh-museet och Rembrandtsmuseet. Förutom museum har Amsterdam mycket fina parker och torg där människor från hela världen möts för att ta en fika i det fria. Innan eller efter match finns goda möjligheter att äta såväl som dricka gott i någon av stadens restauranger eller barer. På Ajax hemmaarena, Amsterdam Arena finns även där fina restauranger som erbjuder mat och dryck. När natten faller på förvandlas den lugna staden till ett nattklubbsmecka med barer och nattklubbar som i princip inte stänger förrän de sista gästerna har gått. Så möjlighet att roa sig finns gott och väl i Amsterdam. Fotbollsresor med Ajax kan köpas i tre olika paket. Bäst och mest prisvärt är att köpa paket som inkluderar flyg, hotell och matchbiljett. I annat fall kan man beställa endast matchbiljett och hotell, alternativt en matchbiljett.

Recensioner och betyg för Fotbollsresa.nu

4,7 av 5 (3 recensioner)
Läs alla recensioner här
5 av 5

Jonas

En mycket bra tjänst, kollar alltid här innan jag bokar min fotbollsresa. Prisjakt för fotbollsresor!

4 av 5

Jenny

Bra sida som ger överskådlighet.

5 av 5

Olof

Bra information om lag och destinationer för en som inte varit på fotbollsresa tidigare.

SP U NR Z GV ZV VSA P.