Fotbollsresor Borussia Dortmund

Jämför fotbollsresor med Borussia Dortmund

Matcher säsongen 2015/2016

21 FEBRUARI 2016 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Bundesliga
fr 1 408 kr
Läs mer »
28 FEBRUARI 2016 Borussia Dortmund - Hoffenheim Signal Iduna Park Bundesliga
fr 1 284 kr
Läs mer »
2 MARS 2016 Darmstadt - Borussia Dortmund Bundesliga
fr 2 189 kr
Läs mer »
5 MARS 2016 Borussia Dortmund - Bayern München Signal Iduna Park Bundesliga
fr 3 664 kr
Läs mer »
10 MARS 2016 Borussia Dortmund - Tottenham Signal Iduna Park Europa League
fr 1 859 kr
Läs mer »
13 MARS 2016 Borussia Dortmund - Mainz Signal Iduna Park Bundesliga
fr 1 565 kr
Läs mer »
20 MARS 2016 Augsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
fr 2 189 kr
Läs mer »
2 APRIL 2016 Borussia Dortmund - Werder Bremen Signal Iduna Park Bundesliga
fr 1 565 kr
Läs mer »
7 APRIL 2016 Borussia Dortmund - Liverpool Signal Iduna Park Europa League
fr 3 971 kr
Läs mer »
10 APRIL 2016 Schalke 04 - Borussia Dortmund Bundesliga
fr 3 990 kr
Läs mer »
14 APRIL 2016 Liverpool - Borussia Dortmund Anfield Europa League
fr 3 300 kr
Läs mer »
17 APRIL 2016 Borussia Dortmund - Hamburger Signal Iduna Park Bundesliga
fr 2 650 kr
Läs mer »
23 APRIL 2016 Stuttgart - Borussia Dortmund Mercedes-Benz Arena Bundesliga
fr 2 800 kr
Läs mer »
30 APRIL 2016 Borussia Dortmund - Wolfsburg Signal Iduna Park Bundesliga
fr 2 800 kr
Läs mer »
7 MAJ 2016 Frankfurt - Borussia Dortmund Commerzbank-Arena Bundesliga
fr 2 900 kr
Läs mer »
14 MAJ 2016 Borussia Dortmund - Koln Signal Iduna Park Bundesliga
fr 3 650 kr
Läs mer »

Kort om Signal Iduna Park

Signal Iduna Park, eller Westfalenstadion som fansen fortsätter att kalla sin hemmaarena, tar nästan 81 000 åskådare. En av läktarna, Südtribüne, är en ståplatsläktare. Südtribüne är den avgjort största ståplatsläktaren i Europa. Westfalenstadion/Signal Iduna Park stod klar 1974.

Annat att göra i Dortmund

Dortmund är en storstad och har som sådan mycket att erbjuda även den mest kräsne besökare. Dortmund är känt för sina många museer, varav många är inriktade på konst. Här finns även många vackra parker. Ett besök till Florianturm (en skyhög TV-mast med utsikt över hela staden) kan också rekommenderas.

Signal Iduna Park - Borussia Dortmund

Signal Iduna Park, eller Westfalenstadion som arenan heter i folkmun, är den största arenan i Tyskland. Arenan är hemmaplan för storlaget Borussia Dortmund. Signal Iduna Park är allt som oftast utsåld. Om du ser Dortmund live på plats är du i sällskap med över 80 000 andra fans.

Fakta om Signal Iduna Park

Arenan, som byggdes 1974, hette Westfalenstadion fram till 2005 då försäkrings- och finansbolaget Signal Iduna gick in med en stor summa pengar för att få namnrättigheterna till stadion. Publikkapaciteten är 80 720 åskådare, varav 24 454 åskådare får plats på Europas största ståplatsläktare, Südtribüne. För landskamper och matcher i de europeiska cuperna är publikkapaciteten 65 718 åskådare.

Arenans historia

På 1960-talet var Borussia Dortmunds gamla hemmaarena Rote Erde i princip fallfärdig. Därför började man planera för en ny stadion. Dock dröjde det ända till åren före fotbolls-VM 1974 innan planerna materialiserades. Arenan invigdes den 2 april 1974 med en match mellan Dortmund och Schalke 04 – för övrigt ett av de hetaste derbyna i den tyska fotbollen.

Under 1990-talet skördade Dortmund stora triumfer både i Bundesliga och i de europeiska cuperna. Därför fanns ett behov av att öka publikkapaciteten. Efter tillbyggnader 1999 kunde arenan ta emot 68 600 fans. Med de senaste tillbyggnaderna år 2003 nåddes den nuvarande publikkapaciteten.

Vid fotbolls-VM i Tyskland 2006 var Signal Iduna Park en av de mest använda arenorna. Här spelades bland annat semifinalen mellan Tyskland och Italien, en match som italienarna vann.

Kommunikationer

Belägen cirka tre kilometer söder om Dortmunds centrum är Signal Iduna Park en del av ett större komplex där det bland annat finns ett konferenscenter. Den gamla arenan Rote Erde ligger också vägg i vägg med arenan. Det bästa alternativet är att ta pendeltåget till stationen Dortmund Signal Iduna Park, från vilken du har en promenad på ungefär minuter till arenan.

Borussia Dortmund - fotbollsresa

Vid sidan av Bayern München är Borussia Dortmund det största laget i tyska Bundesliga, sett till antalet fans. Borussia Dortmund är också ett av de mest meriterade tyska lagen. Hemmaarenan Signal Iduna Park är alltid en kokande gryta när de gulsvarta spelar. Om du vill se Borussia Dortmund live ska du absolut försöka få tag på biljetter till den gigantiska ståplatsläktaren Südtribüne.

Biljetter och resor

Att gå på fotboll i Tyskland är generellt sett ganska billigt. Det kan dock vara lite svårt att få tag på de bästa biljetterna på egen hand. Om du vänder dig till en researrangör med fotbollsresor som specialitet kan du välja mellan olika biljettalternativ och dessutom kombinera bokningen av matchbiljett med bokning av flyg och/eller hotell.

Fakta om Borussia Dortmund

BV Borussia 09 Dortmund, som det fullständiga namnet lyder, bildades 1909. Liksom är fallet med så många andra klubbar var det ett antal fotbollsintresserade ungdomar som tog det första steget till att bilda klubben. Borussia Dortmund har genom historien alltid varit en stormakt i tysk fotboll. Den bästa perioden hittills hade man dock på 1990-talet, då klubben vann Bundesliga två år i rad (1995-1996) och segrade i Champions League (1997). Totalt har Borussia Dortmund åtta ligaguld (senast 2011/12), tre cupvinster, en seger i Champions League och en vinst i Cupvinnarcupen.

TABELL & RESULTAT

Välj match och jämför samtliga fotbollsresor med Borussia Dortmund

Det finns 16 resebyråer, som arrangerar fotbollsresor med Borussia Dortmund

Det finns inget bättre sätt att visa sitt favoritlag vördnad och stöd än att åka för att se dem live. Fotbollsresor med Borussia-Dortmund är det ultimata sättet att se sitt favoritlag spela och samtidigt njuta av den vackra staden Dortmund i Tyskland. Laget Borussia-Dortmund är ett av Tysklands mest framgångsrika lag som trots ekonomiska svårigheter och en karriär som gått upp och ner alltid lyckats ta sig upp och ur kriser. På sin hemmaarena Westfalenstadion har de under dom senaste åren haft ett publiksnitt på 76 000 personer vilket inom tysk fotboll är en enorm siffra. Med tanke på att staden Dortmund endast har drygt 580 000 invånare kan man snabbt dra slutsatsen att laget Borussia-Dortmund har många anhängare runt om i tyskland såväl som övriga världen. Staden Dortmund är en gammal Hansastad och har historiskt sett alltid varit en arbetarstad med stora gruvor och en betydande roll inom metallindustrin. Men förutom fabriker och nedlagda gruvor kan Dortmund trots allt erbjuda nöje för hela familjen och för alla personligheter. En fotbollsresa med Borussia-Dortmund innebär inte bara fotboll utan även en stor dos kultur och historia. Med vackra parker, intressanta museer och dånande nattklubbar är Dortmund en stad man lätt lär sig att trivas i.

Avvara ett par dagar och köp fotbollsresor med Borussia-Dortmund. Det blir en upplevelse att minnas för familjen såväl som kompisgänget. Köp paketet som innehåller resa, hotell och matchbiljett. För den som vill finns möjlighet att köpa mindre paket som innehåller matchbiljett och hotell och alternativet att endast köpa matchbiljett finns givetvis också.